Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Începând de azi, 15 octombrie, pe Magistralele 1 şi 3 va intra în circulaţie metroul literaturii spaniole.

Evenimentul este organizat de Metrorex împreună cu Ambasada Spaniei şi Editura Polirom. De asemenea, este vorba despre a doua campanie de promovare a literaturii în reţeaua de metrou a Capitalei. În cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe afişe cu texte literare ilustrate.

Campania ”Atenție, se deschid cărțile!” este o invitație la lectură pentru toți călătorii

Fragmentele selectate sunt extrase din operele unor cunoscuţi scriitori spanioli contemporani şi interpretate de trei ilustratori din Spania şi România, informează Metrorex printr-un comunicat.

Prin intermediul campaniei «Atenţie, se deschid cărţile!», se dezvoltă iniţiativa de promovare a literaturii spaniole în rândul publicului larg. Proiectul oferă călătorilor ocazia de a experimenta scurte momente de lectură, trezindu-le curiozitatea pentru operele selectate şi creându-le iluzia de «călătorie în călătorie»”, au transmis reprezentanţii companiei.

Metroul literaturii spaniole urmează modelul unui proiect cultural care se desfășoară, anual, la Madrid

Atât bucureştenii, cât și cei care aleg să viziteze Capitala sunt invitați să descopere frumusețea literaturii spaniole. În plus, în cadrul evenimentului vor fi prezentate și o serie de ilustrații.

Evenimentul, care se desfășoară într-un cadru atipic, urmează modelul unui inedit proiect cultural desfăşurat anual la Madrid.

Vor fi prezentate fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial: Carlos Ruiz Zafon, Arturo Perez Reverte şi Maria Duenas

Afişele atrag atenţia în special datorită ilustraţiilor care însoţesc fragmentele, fiind inspirate din operele respective. Pentru această ediţie, ilustratorii selectaţi au fost spaniolii David de las Heras şi Eva Vazquez şi românca Miruna Radovici, precizează G4 Media.

Proiectul a început în anul 1997, la Madrid, la iniţiativa Asociaţiei Editorilor, cu sprijinul Metro de Madrid. Este vorba despre o companie de stat care administrează reţeaua de metrou din capitala Spaniei.

VIACristina Antal
Articolul precedentRepublica Moldova trimite 20 de cadre medicale pentru a ajuta la Lețcani
Articolul următorSe caută un judecător român pentru CEDO
Jurnalist full-time / Pesimist part-time