Foto: euronews.com
Foto: euronews.com

Papa Francisc și zeci de lideri religioși au semnat un apel comun către guverne pentru a se angaja la ținte ambițioase la viitoarea conferință ONU privind clima.

Liderii religioși au promis că se vor implica și își vor să conduce credincioșii către un comportament mai responsabil, întrucât ”grija pentru mediu este un imperativ moral pentru a păstra creația lui Dumnezeu pentru generațiile viitoare”.

Am moștenit o grădină. Nu trebuie să lăsăm un deșert copiilor noștri”, menționează apelul. Acesta a fost semnat, la o ceremonie formală în Palatul Apostolic, înainte de a fi predat președintelui COP26, Alok Sharma.

Reuniunea ”Credință și știință: către COP26” a reunit mai mulți lideri creștini. Printre participanți se numără Arhiepiscopul de Canterbury, Patriarhul Ecumenic ortodox, precum și reprezentanți ai islamului, iudaismului, hinduismului, sikhismului, budismului, confucianismului, taoismului, zoroastrismului și jainismului.

Experții spun că apelul este o șansă ”acum-ori-niciodata” de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Întâlnirea precede un summit al tinerilor cu privire la climă, desfășurat la Milano. În prezent, mulți dintre liderii religioși insistă că știința și credința trebuie să se asculte reciproc pentru a salva planeta.

Avem nevoie de tineri să își continue apelul la schimbare cu pasiunea pe care am auzit-o astăzi. Avem nevoie de oamenii de știință cu autoritatea lor academică pentru a-și amplifica vocile în dezbaterea publică. E nevoie de lideri religioși pentru a-și folosi autoritatea morală pentru a susține aceasta cauza”, a spus Sharma.

Papa Francisc, despre schimbările climatice: ”Natura este un dar pe care noi l-am primit și trebuie să avem mare grijă”

În apelul lor, liderii religioși au implorat liderii politici să adopte măsuri pentru a limita creșterea temperaturii. De asemenea, au precizat că țările care sunt cele mai responsabile pentru emisiile de gaze cu efect de seră trebuie să ofere sprijin financiar celor mai vulnerabile comunități.

Papa Francisc este așteptat să participe la COP26, pe 31 octombrie. Este vorba despre un summit care vizează asigurarea unui angajament mai ambițios de a limita încălzirea globală la mult sub 2 grade Celsius. Scopul este menținerea nivelului de 1,5 grade Celsius, în comparație cu nivelurile preindustriale.

Articolul precedentRafila: ”Persoanele nevaccinate sunt foarte predispuse să contracteze virusul”
Articolul următorUDMR participă cu o delegație formată din cinci membri la consultările de la Cotroceni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time