Fostul director al Transelectrica este oficial, trimis în judecată în stare de arest pentru uz de fals și înșelăciune. Marius Carașol este acuzat că și-a falsificat diploma de inginer și astfel a condus Transelectrica aproape un an, până în septembrie, când a izbucnit scandalul. Carașol şi-a trecut în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica, însă reprezentanţii universităţii au arătat că acesta nu şi-a finalizat cursurile, astfel încât nu are nici diplomă, nici calificarea respectivă.

În vârstă de 45 de ani, Carașol s-a născut într-o comună din judeţul Teleorman și a fost electrician cu studii medii până în anul 2006.

Prin rechizitoriul din data de 5 decembrie 2019, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim), uz de fals (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA) și înșelăciune (parte civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA).

În fapt, inculpatul a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice.

Procurorii au propus instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului preventiv luată față de inculpat, precum și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar”, se arată într-un comunicat emis de procurori.

Articolul precedent„OMUL Raed”, susținut de 141 de coordonatori din sistemul de urgenţă din țară: „Acest sistem a fost construit în 30 de ani dar poate fi distrus în 30 de zile”
Articolul următorForțe proaspete în ministere. Pe cine a mai instalat Ludovic Orban