Ludovic Orban (captură video)

Președintele PNL, Ludovic Orban și-a cerut scuze publice pentru atitudinea pe care au avut-o susținătorii săi, cei care l-au huiduit pe Florin Cîțu în timpul prezentării moțiunii sale. Totodată, înaintea susținerii propriei moțiuni „Forța dreptei”, Orban s-a întrebat „ce facem cu guvernarea”, în contextul în care cei de la USR PLUS au pus condiția ca revenirea în Guvern să fie doar dacă Florin Cîțu nu va mai fi la Palatul Victoria.

„Problema mea astăzi e legată tocmai de ce a spus colegul şi prietenul meu Florin Cîţu despre faptul că toate deciziile le va lua împreună cu dumneavoastră, ca şi cum eu nu aş fi consultat PNL. Nu îmi amintesc să mă fi consultat dl Cîţu când mi-a dat afară toţi consilierii de stat. Nu îmi aduc aminte ca Florin Cîţu să fi consultat pe cineva atunci când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare. Sigur că mi-a cerut părerea, dar eu nu am fost de acord. Nu îmi aduc aminte să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală şi la retragerea din coaliţie a USR PLUS. Nu a fost consultat preşedintele PNL, nici BPN, au fost două decizii luate de premier. Şi am ajuns exact în punctul important – fraţilor, ce facem cu guvernarea. Realitatea este în momentul de faţă că suntem într-o ecuaţie aproape imposibilă. Atâta timp cât nişte parteneri care au fost cu noi în coaliţie s-au retras din coaliţie şi au spus că au o singură condiţie pentrul a reveni în coaliţie, stau şi mă întreb cum vom îndeplini această condiţie. Şi dacă nu vom îndeplini această condiţie, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeţi că există vreun liberal care să fie cu capul pe umeri şi care să fie de acord cu refacerea USL? Eu cred că nu. Iar dacă există cineva, să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut şi dacă cineva îşi imaginează că guvern minoritar va putea rezista cu sprijin în parlament, înseamnă că este naiv”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta și-a încheiat discursul în uralele sălii, și fără modestie a afirmat că „din punct de vedere moral, din punctul de vedere al opiniei publice, Ludovid Orban a câștigat această competiție”. Ba chiar i-a îndemnat să-l voteze pe „nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să soluționeze criza și să mențină PNL la guvernare. Nu cu acela care de trei luni de zile s-a dus în cap, ci cu acela care care păstrează o cotă de încredere semnificativă, fiind pe primul loc între liderii politici, mai puțin președintele României. Vă îndemn să îl votați pe acela care ține unit PNL, nu pe acela care a inventat o echipă care de când a apărut pe scena publică, PNL a pierdut 8 procente din intenția de vot”, le-a mai transmis Orban celor prezenți la Congres.

Florin Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban. I s-a cerut demisia

Articolul precedentFlorin Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban. I s-a cerut demisia
Articolul următorPSD îi așteaptă în Parlament pe „vitejii” de la Congresul PNL