Orban neagă declarația lui Iohannis, de susținere a lui Cîțu

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare”, a spus Iohannis, aflat la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban neagă declarația de susținere a lui Florin Cîțu, făcută de președintele Klaus Iohannis, mai mult, consideră că acesta a afirmat în mai multe rânduri că nu intervine în alegerile din interiorul PNL, precizând la acel moment că îl va susține pe cel care va câștiga aceste alegeri, fără să dea un nume concret.

„Acestea nu sunt declarațiile președintelui României. Acolo (n.r. – în SUA) a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliști. Eu am organizat astfel de întâlniri informale. Acestea nu dau știri și în niciun caz nu dau citate. Aceasta este o regulă nescrisă. Ca atare, eu nu pot să fiu convins că ceea ce este prezentat ca și citat este într-adevăr ceea ce a spus președintele Iohannis. De altfel, mi se pare foarte ciudat că aceeași știre este dată peste tot”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Mai mult, acesta a ținut să sublineze faptul că Palatul Cotroceni nu a negat știrea apărută la Agerpres, dar mai ales că aceste întâlniri formale nu generează știri. „Prin faptul că nu au fost dezmințite indică o acceptare a acestora în spațiul public, dar eu nu am garanția că aceste lucruri sunt reale și ca atare nu vreau să comentez astfel de lucruri. Știu că președintele Iohannis a declarat în două rânduri că nu intervine în procedurile de alegeri ale unui partid politic. Întrebat fiind pe cine susține, dintre Cîțu și Orban, a spus că pe cel care câștigă alegerile. Acestea au fost declarații publice, asumate de președintele României”, a mai afirmat Ludovic Orban.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis, citat de Agerpres. Totodată, președintele a afirmat că mai are discuţii cu Ludovic Orban, dar „cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale acestuia la adresa sa.

Cîțu: „Trebuie să remarc şi coincidenţa apariţiei acestor informaţii cu câteva zile înainte de Congresul PNL”

Articolul precedentCiolacu aruncă cu critici „în stânga și-n dreapta”
Articolul următorTurcan anunță creșteri „fantastice” ale salariului minim