Ciolacu aruncă cu critici „în stânga și-n dreapta”

Liderul social democraților, cu ironiile „la purtător”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a lansat o serie de reproșuri de care nu au scăpat nici fostul său șef, Liviu Dragnea, nici președintele Iohannis, dar nici „Superman” Cîțu. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc după dezbaterea cu reprezentanții IMM-urilor, în urma căreia social democrații vor depune o inițiativă legislativă pentru susținerea acestora ca urmare a scumpirilor la energie, Marcel Ciolacu i-a reproșat lui „Superman” Cîțu că ar fi refuzat aceste întâlniri, atât de necesare.

„Poate Superman va găsi totuşi timp, printre congrese sau lupte politice, să aibă întâlniri şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mediul de afaceri a fost refuzat de către prim-ministru să aibă astfel de întâlniri, aşa că astăzi PSD a găsit, cum era şi normal, timpul adecvat de a avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai mult, am avut în discuţie un proiect de lege care să vină cu măsuri concrete de sprijin pentru IMM-uri pe o perioadă limitată de timp, dar pentru a face faţă acestui val de scumpiri, mai ales în zona energiei. Acest proiect îl vom depune mâine la Parlament, după ce vom face ultimele modificări convenite cu reprezentanţii mediului de afaceri”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Acesta l-a atacat direct pe fostul său șef, Liviu Dragnea, despre care a spus că nu îi înțelege ieșirea pe care a avut-o duminică seară, când a participat la prima emisiune tv de la eliberarea condiționată din iulie, cu atât mai puțin „poveștile de jumătăți de adevăr”, considerând că până la un punct nu are nimic cu faptul că Dragnea a atacat PSD, partidul care i-a oferit totul. De altfel, Ciolacu a și ținut să fie puțin ironic la adresa lui Dragnea, care și-a înființat, e drept că prin interpuși, un nou partid – Alianța pentru patrie (APP), care se pare că ar fi acaparat deja o parte dintre membrii PSD, în jur de 72.000, potrivit unei postări făcute de APP. „Eu nu o să îmi fac partid politic după ce nu o să mai fiu preşedintele PSD şi mi se pare şi corect ca la un moment dat să nu mai fiu preşedintele PSD. Mai mult, o să am maturitatea de a pleca când eu o să fiu o frână în viitorul PSD”, a mai spus Ciolacu.

De altfel, acesta este deranjat și de implicare președintelui Iohannis în Congresul PNL, lucru ce îi depățește atribuțiile, dar nu se ia în calcul o eventuală suspendare a șefului statului. „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică. (…) Este nepermisă oricărui preşedinte de stat o implicare pentru susţinerea unui partid. E un lucru pe care îl face, de altfel, de 7 ani, de când e preşedinte. (…) Asta ne-ar mai trebui, după ce avem o criză economică, una sanitară care e departe de a fi trecut, avem o criză politică, acum să mergem şi pe suspendarea unui preşedinte”, a mai spus Marcel Ciolacu, care a adăugat că este prematură o discuţie pe această temp, mai ales că PSD nu are majoritate pentru a trece un astfel de proiect.

Ponta crede că românii votează „doar din ură – după care se declară trădați și dezamăgiți”

Articolul precedentPonta crede că românii votează „doar din ură – după care se declară trădați și dezamăgiți”
Articolul următorOrban neagă declarația lui Iohannis, de susținere a lui Cîțu