Un bărbat din Argeș a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, pentru o faptă comisă în urmă cu mai bine de 2 ani.
Între timp, o altă persoană cercetată în cauză a recunoscut implicarea și a căzut la un acord cu procurorii, semn că acuzațiile au totuși ceva în spate.
Inculpatul este acuzat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș că, în vara anului 2019, a pretins de la un bărbat 200 de euro, în schimbul banilor urmând a pune o vorbă bună pe lângă funcţionarii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCÎV) Argeş – Evidenţa Auto, pentru a-i înmatricula acestuia o mașină, deși dosarul nu conţinea documentele necesare.
Înțelegerea nu a fost parafată atunci, la câteva luni inculpatul revenind cu aceeași propunere, prin intermediul celei de-a doua persoane implicate. De aici, cel căruia i se făcuse propunerea a mers și a anunțat oamenii legii, iar pe 1 octombrie 2019 organele de poliție judiciară ale DGA – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au realizat un flagrant.
Cea de-a doua persoană implicată, o femeie care administra o firmă de întocmire a dosarelor auto, a fost cea care a primit efectiv 950 lei (echivalentul a 200 euro) de la denunțător, moment în care a fost surprinsă, așa că nu a apucat să îi mai dea banii inculpatului trimis acum în judecată.
Între timp, în vară, femeia-administrator și-a recunoscut vinovăția și a încheiat un acord cu procurorii, care a fost încuviințat de instanță: „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și de inculpata BĂRBUCEANU DANIELA, cercetată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă. Condamnă pe inculpata BĂRBUCEANU DANIELA la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.
Dispune suspendarea executării pedepsei principale de 1 an și 4 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpata ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Impune inculpatei următoarea obligaţie: b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Sfinții Constantin și Elena, judeţul Argeş, sau în cadrul Muzeului Județean Argeș, judeţul Argeş, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”.