Florin Cîțu insistă că PNL nu va face guvern cu PSD

În plus, cu toate că ieri spera ca miniștrii USR PLUS să se răzgândească, în ceea ce privește demisiile acestora în masă, astăzi premierul a înaintat demisiile la Cotroceni

Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Premierul Florin Cîțu insistă că partidul său nu are de gând să formeze un nou guvern cu PSD, în ciuda zvonurilor care circulă din ce în ce mai des în spațiul public, zvonuri pe care acesta a ținut să de dezmintă astăzi. Mai mult, Florin Cîțu a afirmat că astăzi va fi adoptată o rezoluție, în ceea ce privește actuala criza politică din România, în contextul scandalului dintre acesta și USR PLUS.

Florin Cîțu: „PNL nu face guvern cu PSD, să fie foarte clar”

Vom adopta o rezoluție astăzi, a mai spus premierul, în cursul acestei dimineți, amenințând că cine face demersuri împotriva propriului guvern, „bineînțeles, că se va supune consecințelor din statut”.

Premierul a mai fost, de asemenea, întrebat dacă lui Ludovic Orban i se pregătește „ștreangul politic”, în urma evenimentelor de ieri: „Nu am spus așa ceva. Mi se pare bizar să faci demersuri împotriva propriului guvern. (…) Orice demers împotriva propriului Guvern, asta este inadmisibil! Așa ceva nu se poate!”, a mai spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților este acuzat de liberalii din tabăra lui Florin Cîțu că le-ar fi dat o mână de ajutor celor de la USR PLUS și AUR, în ceea ce privește demersurile moțiunii de cenzură împotriva premierului.

Citește și: Adrian Năstase crede că președintele țării vrea să salveze Guvernul, cu orice preț. Va fi greu să reziste această căruță până în 2024

În plus, Cîțu a mai anunțat că a trimis deja demisiile miniștrilor USR PLUS la Cotroceni, însă și propunerile pentru interminatele aferente ministerelor rămase descoperite.

Articolul precedentGuvernul de la Londra pregătește o nouă taxă, pentru a acoperi costurile medicale din perioada pandemiei
Articolul următorRecord la clientelism. Membrii CA-urilor de la societățile Primăriei Galați încasează anual indemnizații între 41.000 și 58.000 de euro
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.