Guvernul de la Londra pregătește o nouă taxă, pentru a acoperi costurile medicale din perioada pandemiei

Premierul Boris Johnson consideră că această taxă ar putea fi o investiție pentru viitor. Pentru ca taxa să devină realitate, acesta are nevoie de aprobarea Parlamentului britanic

Foto: preluare Digi24

Guvernul de la Londra le pregătește cetățenior din Marea Britanie o nouă taxă, menită să acopere pierderile din sistemul medical, în contextul pandemiei de Covid-19. Mai exact, noua taxă ar urma să acopere costurile asistenței medicale și sociale, în această perioadă, informează Mediafax.

Noua taxă va fi de 1,25%

Noua taxă ar urma să fie de 1,25% care, într-o primă instanță, va viza majorarea contribuțiilor pentru asistența socială și medicală. Ulterior, în 2023, aceasta ar putea să se transforme într-o taxă de sine stătătoare.

Guvernul de la Londra speră să obțină 36 de miliarde de lire sterline

În acest fel, guvernul condus de Boris Johnson trage speranță că va obține suma de 36 de miliarde de lire sterline, bani care vor fi folosiți pentru acoperirea găurilor din sistemul medical și social, lăsate de pandemia de Covid-19. Se vrea ca această taxă să fie o investiție pentru viitor.

Premierul Marii Britanii a spus: „ar fi greşit să afirm că putem plăti pentru această pandemie fără să luăm decizii dificile dar responsabile legate de finanţarea acesteia”.

Cu toate astea, noua măsură va avea nevoie de aprobarea Parlamentului britanic.

Citește și: Beatrice Mahler avertizează: „De mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”

În încercarea de a-i convinge pe parlamentari să dea frâu liber acestei taxe, Johnson le-a spus acestora: „Unii mă vor întreba de ce nu majorăm în schimb, taxa pe venit sau taxa pe câştigurile de capital. Taxa pe venit nu este plătită de companii, aşa că toată povara ar cădea pe oameni, dublând suma pe care un contribuabil obişnuit ar trebui să o plătească. Iar veniturile totale din taxa pe câştigurile de capital sunt de sub 9 miliarde de lire pe an”.

Articolul precedentCetățean turc, sub control judiciar după ce a fost prins în flagrant cu mită de sute de euro
Articolul următorFlorin Cîțu insistă că PNL nu va face guvern cu PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.