Un cetățean turc este cercetat într-un dosar penal de fapte de corupție, după ce a încercat să își rezolve o problemă la trecerea frontierei, oferind mită.

Acesta a fost prins în flagrant pe când oferea nu mai puțin de 700 de euro, prețul pe care îl calculase că ar fi potrivit, pentru ca polițiștii de frontieră să uite că au găsit în autocarul său parfumuri de contrabandă.

Banii nu au mai ajuns la polițistul de frontieră, ci au devenit probă în dosarul penal, bărbatul de naționalitate turcă în vârstă de 47 ani fiind acum cercetat sub control judiciar pentru dare de mită.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind suspeceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă.

În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofițerului de poliție de frontieră care a efectuat cercetarile suma de 700 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul constatării infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, respectiv pentru a nu se dispune măsura confiscării mărfii.

Ofițerul de poliție de frontieră a refuzat propunerea cetățeanului turc și a informat, de îndată, Serviciul Județean Anticorupție Dolj, procedându-se la sesizarea unității de parchet competente, care a dispus formarea unei echipe sub coordonarea unui procuror de caz și care s-a deplasat la P.T.F. Calafat în vederea constatării infracțiunii flagrante.

Cetățeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări și pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, iar produsele de parfumerie, în valoare de 197.750 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Calafat”, a detaliat Direcția Generală Anticorupție.

Articolul precedentAdrian Năstase crede că președintele țării vrea să salveze Guvernul, cu orice preț. „Va fi greu să reziste această căruță până în 2024”
Articolul următorGuvernul de la Londra pregătește o nouă taxă, pentru a acoperi costurile medicale din perioada pandemiei