Ludovic Orban și Florin Cîțu

Mai puțin de o lună mai au liberalii la dispoziție până a se poziționa clar în privința viitorului președinte al partidului.

Până atunci, ambii candidați sunt convinși că dețin atuurile necesare și, chiar dacă Ludovic Orban îi recunoaște lui Florin Cîțu meritul a a-i fi atras pe cei mai mulți dintre președinții filialelor de partid, asigură că lupta are un rezultat clar.

Orban este convins că la final va câștiga un nou mandat în fruntea PNL, mai ales pentru că, așa cum lasă să se înțeleagă, este omul care își ține colegii aproape, pe principiul „alături de mine, nu în spatele meu”.

Declarațiile acestuia au fost făcute aseară, la TVR 1, și, chiar dacă a avertizat că cine pierde alegerile interne îşi pierde legitimitatea pentru funcţia publică pe care o deţine, s-a arătat încrezător nu doar că va continua să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor – semn că va fi câștigător, ci și că ar putea să redevină premier, dacă dorește.

Strategia domnului Cîţu a fost să atragă de partea lui preşedinţi de filiale judeţene, mulţi preşedinţi proaspăt aleşi care se gândesc la patru ani de mandat şi care probabil au preferat să spună că sunt de partea premierului. Este un avantaj competitiv pe care nu îl neg.

Preşedinţii au o influenţă în formarea delegaţiilor şi se implică în încercarea de a-i convinge pe delegaţii care vin la congres să împărtăşească opţiunea pe care o au ei, dar nu este neapărat relevant. (…) Voi câştiga alegerile… cu membrii PNL alături de mine, nu în spatele meu”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai recunoscut și că în acest moment PNL nu stă tocmai bine în ceea ce privește încrederea electoratului, având totuși propria explicație, fără vreo legătură cu posibilele sale greșeli. Astfel, potrivit Agerpres, liderul PNL a îndreptat atenția către „războiul” din partid, anume la „dezvăluiri care au apărut despre persoana prim-ministrului şi datorită unor declaraţii contondente, care nu-şi aveau locul în această competiţie internă”. Cu toate acestea, a recunoscut că „există într-adevăr o aşteptare din partea oamenilor să se întâmple nişte lucruri pe care noi ne-am angajat că le realizăm”.

Articolul precedentPSD vrea comisie de anchetă și audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu
Articolul următorCîțu, întâlnire la Palat pe tema creșterilor la energie