Explozie Zărnești (captură video)

UPDATE: Poliţiştii şi pompierii braşoveni fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs explozia de la depozitul de artificii din Zărneşti în urma căreia un om a murit şi unul a fost intoxicat. „Cercetările sunt în curs de desfăşurare în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând ca la finalizarea acestora să fie stabilită încadrarea juridică şi demersurile procedurale în cauză”, a transmis, joi, IPJ Braşov.

Persoana decedată era angajat al companiei Tohan și se afla în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. „Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson SRL urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară (n.r. miercuri seară) la locul incidentului”, a transmis Ministerul Economiei într-un comunicat de presă.

„Deocamdată încercăm și noi să ne dăm seama despre ce este vorba și ce s-a întâmplat. Nu am ce să declar până atunci, iar în momentul în care vom avea ceva de declarat vom veni noi către dumneavoastră”, a spus Mihai Bondria, patronul firmei Temexson, pentru BizBrașov.

Altfel, ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti. ISU Braşov a precizat că intervenţia a fost finalizată în jurul orei 00.15, iar incendiul a fost stins la 22.45.

Știre inițială: O explozie a avut loc, miercuri seară, la Uzina Mecanică Tohan (UMT) Zărnești, iar primele date au indicat faptul că o persoană a decedat, iar alte două au intoxicate cu fum. Primarul Zărnești a precizat că explozia a avut loc la un depozit de artificii, privat, aflat în cadrul UMT.  Explozia de la Uzina Tehnică Tohan s-a produs în jurul orei 20:50, potrivit ISU Brașov.

ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă, o autocistera 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic.

„Locuitorii din Zărnești sunt îndrumate să își desfășoare activitățile normale. Acestora li se recomandă să țină geamurile închise și să evite deplasările”, a transmis Dan Colniceanu, purtătorul de cuvânt ISU Brașov, la Digi 24. Totodată, pompierii continuă căutarea posibilelor victime.

Video

Vom reveni cu amănunte

VIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp

Articolul precedentClaudiu Târziu, despre intrarea ilegală a avionului pe teritoriul României: ”Este un fapt de o gravitate deosebită”
Articolul următorMicii fermieri, amenințați cu falimentul, au protestat în Piața Victoriei