Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Micii fermieri au ajuns în pragul falimentului, iar mai mulți reprezentanți ai Uniunii Salvăm Țăranul Român (USȚR) au protestat în cursul zilei de azi, 21 august, în Piața Victoriei.

Reprezentanții au acuzat lipsa de viziune și de programe pentru micii fermieri, iar organizatorii au adus lădițe cu roșii, ardei și vinete.

De asemenea, oamenii au anunțat, printr-un comunicat că motivul protestului este ”deblocarea și ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul și țăranca din România, ferma de familie și gospodăria țărănească

Micii fermieri, familentați din cauza importurilor masive de produse agroalimentare

În cadrul aceluiași comunicat, reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român au menționat că importurile masive de produse agroalimentare, în special legume și fructe, au sufocat producția internă.

Oamenii au acuzat și lipsa de viziune și de programe pentru Micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus Ferma de Familie în pragul falimentului.

”Salvați Satul Românesc de la Faliment”

În același context, organizatorii protestului au explicat și faptul că siguranța alimentară a Consumatorului Român este expusă și pusă în pericol.

Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business, consumatori, funcționari, dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru. Salvați Satul Românesc de la Faliment. Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească ! Salvați Părinții, Bunicii, Copiii și nepoții Satului Românesc. Uniți suntem mai puternici ! Uniți Putem Învinge ! Noi pentru Noi Salvăm Țăranul Român”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Articolul precedentUPDATE: Explozie la Uzina Tehnică Tohan. Reacția patronului de la depozitul de artificii
Articolul următorPSD insistă la Iohannis pentru demiterea lui Florin Cîțu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time