Florin Cîțu și Klaus Iohannis (Curs de guvernare)

Partidul Social Democrat (PSD) a transmis, joi, că președintele Klaus Iohannis trebuie să ceară urgent demisia premierului Cîțu, după ce acesta a recunoscut că a fost închis pentru 48 de ore din cauza conducerii sub influența alcoolului. Incidentul a avut loc în urmă cu 20 de ani, pe vremea când Florin Cîțu era student în SUA.

„Președintele Klaus Iohannis trebuie să ceară urgent demisia lui Cîțu! Iohannis nu se poate dezice de ceea ce tot el a susținut public, în nenumărate ocazii: condamnarea penală este un criteriu eliminatoriu pentru funcția de membru al Guvernului. Dublul standard nu are ce căuta la înălțimea funcției de Președinte al țării!”, au scris reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

Totodată, aceștia au atașat respectivei postări un colaj al declarațiilor făcute de-a lungul vremii de către șeful statului, cu privire la condamnarea penală. „Eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal! Va fi criteriu eliminatoriu” (declarație făcută în 4 octombrie 2016); „Este greșit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale! Ei ajung acolo și vor să își apere pielea proprie!” (22 noiembrie 2017) și „Părere mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal, sau care au condamnări penale aveastă opinie o cunoașteți. După părerea mea, nu au ce căuta în fruntea statului” (23 ianuarie 2018), sunt declarațiile pe care social democrații le consideră „dublu standard” în cazul în care președintele nu-i va solicita demisia lui Florin Cîțu.

Potrivit legislației românești, persoanele care vor să participe la concursurile de angajare pe posturi de funcționari publici trebuie să prezinte cazierul judiciar la dosarul de înscriere în conformitate cu prevederile HG 611/2008.

Marcel Ciolacu cere demisia premierului Cîțu

Articolul precedentMicii fermieri, amenințați cu falimentul, au protestat în Piața Victoriei
Articolul următorOrtodoxia nu face casă bună cu arta