Marcel Ciolacu cere demisia premierului Cîțu

Social democrații îl consideră „premier penal” pe cel care în urmă cu 20 de ani a stat 48 de ore „la răcoare” pentru conducere sub influența alcoolului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu îi solicită președintelui Klaus Iohannis să ceară „urgent demisia” premierul Florin Cîțu, pe care îl consideră „premier penal”, după ce în spațiul public a ajuns informația potrivit căreia acesta a fost închis pentru 48 de ore ca urmare a conducerii sub influența alcoolului/drogurilor. Incidentul a avut loc în urmă cu 20 de ani, pe vremea când Florin Cîțu se afla în SUA, la studii în Iowa.

„După ore bune în care speram la o România Normală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului! O România Normală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!”,  au scris reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

Totodată, social democrații solicită respectarea legilor în vigoare care „interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal! Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!”, au mai precizat cei din PSD, în postarea la care au atașat și documentul făcut public de Flux 24, subliniind faptul că premierul a fost condamnat pentru conducere sub influența drogurilor, deși nu se face distincție clară între cele două – alcool și droguri – în cazul DUI (Drive Under the Influence)/OWI (Operating While Intoxicated, așa cum se numește în statul Iowa).

Facebook Partidul Social Democrat

De altfel, PSD au menționat faptul că „românii așteaptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze…de adolescent întârziat!”, adăugând că din partea premierului s-a auzit doar că „a stat 2 zile în închisoare”.

Legea OWI din Iowa prevede că este ilegală operarea unui autovehicul în Iowa în timp ce se află sub influența unei băuturi alcoolice sau a altor droguri sau a unei combinații de astfel de substanțe; având o concentrație de alcool în sânge (BAC) de 0,08 sau mai mult sau având orice cantitate de substanță controlată în corpul cuiva, potrivit site-ului Lifesafer.

Altfel, Iowa impune pedepse minime obligatorii pentru condamnările OWI, conform dui.drivinglaws.org, citat de HotNews. Sancțiunile sunt în funcție de abaterile OWI anterioare. În cazul premierului Florin Cîțu, ar fi vorba despre prima astfel de abatere.

Mihai Tudose: „Cîțu e penal internațional”

Articolul precedentDragoș Săvulescu, eliberat din arest, rămâne sub control judiciar în Grecia
Articolul următorLa Galați, pe malul Dunării, apa potabilă devine „marfă de lux”. Operatorul Apă Canal SA a avut anul trecut un profit de 9 milioane de lei