Mihai Tudose: „Cîțu e penal internațional”

Europarlamentarul PSD îi dă lecții de moralitate lui Cîțu cel „închis” în SUA pentru conducere sub influența alcoolului

Europarlamentarul Mihai Tudose intervine, în stilul său, în scandalul în care este implicat premierul Cîțu, cel care a fost încarcerat pentru două zile în SUA. Chiar dacă incidentul a avut loc în urmă cu 20 de ani, acesta pare că a stârnit imaginația oamenilor politici, fiind deja considerat „penal internațional”, așa cum l-a caracterizat fostul premier Tudose.

„Scurtu’ drum către acasă… După delirul continuu în care ne ține de când e la butoane, după dezastrul provocat și susținut de el în tooooate domeniile, după, după…. Aflăm azi că Wooow Cîțu e penal internațional. Asta înseamnă să ai ștofă! Nu Jilava, Rahova, de-astea maidaneze! Nu! America!!! Du-te acasă, Cîțu. Azi. Acum. Și stai acolo. Fără pâine….”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta nu a ezitat să îi „taxeze” pe cei de la USR PLUS, care militează pentru „Fără penali în funcții publice”.  

„P.S. Alde Usr-pluș v-a picat semnalu’? Cum e cu fără penali? Era vorba doar de penali români? Pușcăria din străinătate o puneți la studii?!?”, a concluzionat Mihai Tudose.

Ce spune Cîțu despre incident

Florin Cîțu a recunoscut incidentul ce a avut loc în urmp cu 20 de ani și pentru care a stat „la răcoare” timp de două zile, plătind și o amendă usturătoare, de 1.000 de dolari, dar s-a arătat mirat de faptul că această informație a apărut pe „tapet” chiar în perioada campaniei sale pentru alegerile interne din cadrul Partidului Național Liberal.

„Da, acum 20 de ani. Este vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL. Nu este un eveniment cu care mă mândresc”, a spus el.

Potrivit Codului Rutier din România, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul a faptei de „conducere sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune”.

Deputatul PSD, Marius Budăi: ”Guvernul s-a împrumutat excesiv”  

Articolul precedentGuvernul a adoptat două OUG privind depozitarea și gestionarea deșeurilor
Articolul următorGuvernul construiește un spital nou la Sinaia