Dragoș Săvulescu, eliberat din arest, rămâne sub control judiciar în Grecia

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani și jumătate în Dosarul Retrocedărilor

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost eliberat din arest, dar va rămâne sub control judiciar, având interdicție să părăsească Grecia. România a cerut extrădarea sa, acesta fiind condamnat cu executare la 5 ani și 6 luni în „Dosarul Retrocedărilor”, urmând să fie judecat în continuare. Săvulescu a fost arestat luni, pe numele acstuia fiind emis mandat european de arestare, autoritățile elene l-au localizat după ce iubita sa, Angela Martini a postat pe o rețea de socializare o fotografie din vacanța în Grecia, deși acesta avea interdicție să părăsească Italia. Reamintim că Săvulescu era plecat în Italia în momentul în care instanța din România l-a condamnat, acesta s-a predat inițial, însă instanța din Italia a schimbat condamnarea din „cu executare” în „închisoare cu suspendare”.

Ministerul Justiţiei a precizat miercuri că nu este implicat în procedura privind punerea în executare a mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române pe numele omului de afaceri Dragoş Săvulescu şi nu a fost solicitat să faciliteze comunicarea între instanţe.

„Arestarea a fost dispusă ca urmare a existenței acestui mandat european de arestare, procedura executării fiind o procedură ce se derulează între instanțe în mod direct, respectiv instanța română şi cea străină.

În consecință, instanța din Republică Elenă este competentă, potrivit Deciziei Cadru 2002/584/JAI să decidă asupra modalității de executare a acestui mandat european de arestare şi predării persoanei solicitate. Procedura de executare a mandatului european de arestare se desfășoară potrivit legislației elene, în termenele şi condițiile prevăzute de aceasta”, se arată în comunicatul Ministerului de Justiție.

Condamnatul Dragoș Săvulescu (Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a fost reținut în Grecia

Articolul precedentÎPS Teodosie rămâne fără postul de „titular” și va fi „plătit cu ora”
Articolul următorMarcel Ciolacu cere demisia premierului Cîțu