Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Alături de Marcel Ciolacu, Petre Daea îl critică dur pe Florin Cîțu, acuzându-l de faptul că este un om superficial și indiferent în legătură cu ce se întâmplă cu românii de rând.

Fostul ministru al Agriculturii a precizat că a rămas contrariat de faptul că prim-ministrul României, în plină campanie de recoltare, când se adună de pe câmp pâinea țării, s-a gândit să dea un răspuns descalificant.

Un om vremelnic și superficial

Un prim-ministru nu este în acea funcție pentru a ne prezenta meniul său zilnic, sigur că sunt oameni care au un anumit regim de alimentație și trebuie respectată opțiunea domniei sale, dar el este prim-ministru al meniului tuturor românilor și pâinea este alimentul principal în alimentația multor compatrioți, iar răspunderea aceasta, de a asigura hrana poporului, este în primul rând în portofoliul prim-ministrului. Nu fac acuze, dar îi atrag atenția unui om care vremelnic conduce țara că aceste răspunsuri, pe de-o parte deranjează, pe de altă scot la iveala superficialitatea.”, a precizat Petre Daea.

Ciolacu: ”România este condusă de un premier penal”

În același context, președintele PSD consideră că România este condusă de un premier penal, solicitând demiterea lui Florin Cîțu pentru că legile în vigoare interzic numirea ca ministru a celor condamnaţi penal.

Insistențele lui Marcel Ciolacu au venit în contextul scandalului apărut în presă, în cursul acestei săptămâni: Florin Cîțu a recunoscut că a fost închis 2 zile în SUA pentru conducere sub influența alcoolului, afirmând că a făcut o greșeală, în urmă cu 20 de ani.

Prin urmare, Marcel Ciolacu, i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară „urgent” demisia premierului.

Florin Cîțu a precizat că el a condus atunci mașina, menționând și faptul că a plătit foarte scump, fiind nevoit să-și vândă și autoturismul. Cu toate acestea, întrebat dacă i-a informat pe președintele Klaus Iohannis și pe șeful PNL, Ludovic Orban, când a fost numit ministru despre această situație, Cîțu a răspuns: „Este o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație”.

Articolul precedentVIDEO Intervenție fulger a primarului Piedone în timpul incendiului de la blocul de pe Calea Rahovei!
Articolul următorO nouă capitală de provincie, cucerită de talibani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time