Sursă foto: Digi 24
Sursă foto: Digi 24

Președintele Statelor Unite a precizat că nu regretă decizia retragerii trupelor americane din Afganistan.

Retragerea va avea loc la finalul lunii august, Biden cerându-le afganilor să găsească ”voința de a se lupta pentru națiunea lor”.

De asemenea, președintele american a dat asigurări că va sprijini în continuare logistic și financiar armata afgană. În ceea ce privește costurile, acesta a punctat faptul că, în 20 de ani de război, au fost cheltuiți peste 1.000 de miliarde de dolari.

Decizia retragerii armatei din Afganistan: costurile financiare vs. costurile omenești

Nu regret decizia mea”, a spus Biden, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă. Ultimele trupe americane ar urma să părăsească Afganistanul la 31 august, după 20 de ani de război purtat de Statele Unite în această ţară, precizează Digi 24.

Am cheltuit peste 1.000 de miliarde de dolari în 20 de ani, am instruit şi echipat peste 300.000 de militari afgani”, a declarat Joe Biden, citat de Agerpres.

Un raport BBC precizează despre războiul din Afganistan că, pe lângă numeroasele cheltuieli, costul vieților omenești nu poate fi ignorat.

Cel mai lung război al Americii

Conform sursei citate, de la începerea acțiunii militare în Afganistan, în 2001, Statele Unite au pierdut peste 2.300 de oameni, iar alți aproximativ 20.660 au fost răniți.

Războiul a început în anul 2001, când Statele Unite ale Americii au luat decizia de a invada Afganistanul, în luna octombrie 2001. Decizia a venit la scurt timp după atacul de terorist de la 11 septembrie, cu scopul de a stopa conducerea organizată de talibani.

În acel moment SUA ii acuza că îi adăposteau pe Osama Bin Laden și alți lideri al-Qaeda.

VIACristina Antal
Articolul precedentGabriela Firea critică noua imagine a Bucureștiului
Articolul următorCablurile de pe stâlpi: problema bucureștenilor și lauda Primăriei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time