Stelian Ion (Captură video)

Stelian Ion, ministrul actual al Justiției, a pus punctul pe „i” aseară, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Chiar dacă aceasta a însemnat să atace unul dintre partenerii coaliției de guvernare, ministrul a punctat că poziția UDMR vizavi de situația Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este o meteahnă veche.

Potrivit lui Stelian Ion, citat de Agerpres, UDMR este partidul care a susținut, împreună cu PSD, înființarea acestei secții, acesta fiind explicația pentru atitudinea pe care o are în prezent formațiunea politică. Din ce a declarat ministrul Justiției aseară, Secția Specială a fost și încă este „un ciomag gândit de PSD (…) împreună cu UDMR (…) împotriva magistraţilor”.

Menţinerea Secţiei speciale înseamnă o lovitură dată DNA, înseamnă o lovitură dată luptei împotriva corupţiei şi asta este împotriva intereselor României. (…) UDMR continuă discursul din 2017-2018, pe care îl avea împreună cu PSD. Dacă au ales să intre în această coaliţie, ar fi trebuit să se adapteze situaţiei.

Noi nu acceptăm să se întâmple în România ce s-a întâmplat în perioada 2017-2018, când Justiţia era pur şi simplu terfelită, călcată în picioare. Această Secţie a fost un ciomag gândit de PSD la momentul acela, împreună cu UDMR şi cu cine o mai fi susţinut, împotriva magistraţilor. Restul sunt poveşti”, a explicat ministrul, potrivit sursei citate.

Mai mult, Stelian Ion avertizează voalat că UDMR, ca partener al actualei coaliții, ar cam trebui să lase în urmă trecutul și să se plieze la actualul program de guvernare în ceea ce privește desființarea secției.

UDMR a susţinut şi a sprijinit prin vot înfiinţarea Secţiei speciale. Probabil că este greu acum să se desprindă de această opinie pe care au avut-o la acel moment – că este o secţie care este necesară. Nu, nu este necesară.

Am votat împreună desfiinţarea acestei Secţii. Ei merg în continuare pe ideea de desfiinţare a Secţiei cu un amendament (…) În 2017-2018, UDMR a votat împreună cu PSD înfiinţarea Secţiei speciale.

Din păcate nu şi-au schimbat acest discurs, vorbesc în continuare de abuzuri împotriva cetăţenilor, judecătorilor, făcute de DNA. Eu spun că a fost un discurs şi un atac permanent în acei ani împotriva DNA”, a atras atenția ministrul.

Articolul precedent„Piedone este cel mai bun om de pe pământ, dacă nu-l minți! Dacă îl minți… Piedone se transformă in lighioană!”
Articolul următorBarna ar instaura măsuri restrictive mai dure pentru nevaccinați