Sursa: Facebook

Nicolae Robu, primar timp de 8 ani al Timișoarei, și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat atunci când va fi cazul, la alegerile din 2024.

Fostul primar a dezvăluit aceasta duminică, într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, în condițiile în care este – așa cum era de așteptat – un combatant al actualei administrații Dominic Fritz.

În vârstă de 66 de ani, Robu a condus Timișoara din iunie 2012 până în octombrie 2020, fiind sprijinit de USL și PNL. Potrivit Hotnews, întrebat de prietenii săi de pe Facebook dacă va candida la următoarele alegeri locale, pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu a răspuns da.

Da, o spun fără ezitare, vreau să mai candidez pentru că mă doare sufletul de ce i se întâmplă oraşului, de ce se alege din toată munca şi zbaterea mea! Altminteri, mi-ar fi fost de-ajuns 30 de ani din viaţă puşi în serviciul public, în care eu m-am dedicat 100% împlinirii datoriei (14 ani Prorector, 8 ani Rector, 8 ani Primar)”, a scris Nicolae Robu în comentariu, potrivit sursei citate.

Aceeași sursă punctează că Robu este unul dintre cei mai critici la adresa actualei administraţii și că aproape zilnic postează pe Facebook mesaje în care arată nemulţumirile personale, dar şi ale timişorenilor, legate de unele investiţii din oraş.

Pe 6 iulie, Nicolae Robu a întocmit „un scurt bilanț -scurt, dar grăitor!” al celor câtorva luni de mandat deținut de Fritz, începând cu Colterm, compania locală de termoficare.

Prejudiciu 107 milioane lei (peste 20 milioane euro!), amenda pt necumpărarea certificatelor verzi; ea e reală, oameni buni, n-o mai priviți precum ardeleanul gâtul girafei, când a văzut pt prima dată acest animal în carne și oase (“apăi un gât așa lung n-are cum să existe” -cică ar fi spus ardeleanul)
prejudiciu peste 10 milioane lei (peste 2 milioane euro), în continuă creștere, prin majorarea deja petrecută și în continuă creștere a prețului certificatelor verzi
peste 11 milioane lei creștere a datoriei către ANAF: s-a moștenit o datorie de 10 milioane lei, s-a ajuns în câteva luni la 21 milioane lei (cifrele sunt din articolul din pressalert al d-lui Boța)

Dezastrul la care a ajuns orașul se poate vedea pretutindeni:
buruieni și iarbă de 1 metru, necrescute și mai mult doar pt că s-au uscat din cauza căldurii
mizerie cât încape, peste tot
jardiniere goale sau cu flori fade cum n-au fost niciodată în Timișoara (bani risipiți, pur și simplu)
ilegalități peste ilegalități
etc., etc.

Circulați, plimbați-vă prin el cu ochii deschiși! PE TOATE, PE ABSOLUT TOATE COORDONATELE E JALE! JALE MARE!
Ce i-au făcut acești incompetenți demagogi, mincinoși la cote mitomanice, pur și simplu, străini de el și la propriu și la figurat aduce a cataclism!

Oameni care n-au făcut nimic în viața lor dau totul peste cap, de la infrastructură la cultură, califică drept prost tot ce s-a făcut, țin pe loc sau fac să meargă extrem de lent toate lucrările începute de mine, pe care eu le-aș fi terminat de mult! Nu le pasă de chinul la care îi supun pe timișoreni! Numai și numai să îndepărteze finalizarea lor de mandatul meu, pt a se lăuda cu ele, cu altceva neavând cu ce!

În tot acest timp, ei nu vin -ÎNCĂ N-AU VENIT NICI DUPĂ 8 LUNI!- cu NICIUN PROIECT PROPRIU!
Deci, ADMINISTRAȚIA FRITZ = ADMINISTRAȚIA ZERO PROIECTE!
”, scria Robu.

Articolul precedentSimion, autodeclaratul susținător al conceptului „Basarabia e România”, publică o fotografie cu susținătorii lui Putin
Articolul următorTurcan dă o mână de ajutor MS și avertizează: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta”