Simion, autodeclaratul susținător al conceptului „Basarabia e România”, publică o fotografie cu susținătorii lui Putin

Giorgia Meloni, liderul Fratelli d'Italia, este o susținătoare convinsă a practicilor lui Vladimir Putin, în totală contradicție cu ceea ce pretindea Simion că susține

Foto: Facebook George Simion

Un nou caz de ipocrizie apare pe scena politică românească. Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a publicat o fotografie în care poate fi văzut alături de membrii grupării Fratelli d’Italia. De menționat că liderul acestei grupări, Giorgia Meloni, este o mare admiratoare a președintelui rus, Vladimir Putin, însă și a politicilor întreprinse de el. Aceasta și-a manifestat public admirația pe Facebook, în nenumărate rânduri, încă de acum trei ani.

George Simion, între ciocanul Federației și nicovala pseudo-bunelor intenții

Având în vedere că AUR, prin natura lui, este un partid naționalist, cu ușoare tente extremiste (nerecunoscute, însă), fotografia nu ar trebui să mire pe nimeni, de vreme ce și Fratelli d’Italia se include în aceeași categorie.

Cu toate astea, luând în calcul faptul că George Simion a apărut pe scena publică românească militând pentru unirea Basarabiei cu România, fotografie devine cu atât mai intrigantă, întrucât alăturarea celor două concepte poate fi catalogată ca cel puțin confuzantă.

Complimenti a Vladimir Putin per la sua quarta elezione a presidente della Federazione russa. La volontà del popolo in queste elezioni russe appare inequivocabile”, scria Georgia Meloni, în urmă cu trei ani.

Așadar, pe de-o parte, George Simion susține libertatea fraților moldoveni, iar pe de altă parte se „înfrățește” cu susținătorii vădiți ai președintelui Federației Ruse, adică primul om din lume care nu își dorește ca Republica Moldova să se desprindă de ombilicul rusesc.

Citește și: Partidul Maiei Sandu obține victorie răsunătoare, Igor Dodon acuză „manipularea” și „fake-ul”

Posibil motiv pentru eșecul de la alegerile parlamentare din Republica Moldova

Cu toate că spera că va egala gloria alegerilor parlamentare din România, partidul AUR nu a reușit să treacă de barem în Republica Moldova, obținând sub 1 procent, semn că frații moldoveni s-au lăsat mai greu păcăliți de tacticile naționaliste ale fostului ultras, din Focșani. Ba mai mult decât atât, cetățenii din Republica Moldova au mizat, într-o proporție covârșitoare, pe PAS, partidul proeuropean al președintelui Maia Sandu.

Articolul precedentTudorel Toader acuză că a fost rugat de Ana Birchall să mențină la MJ doi procurori controversați
Articolul următorNicolae Robu vrea să fie din nou al Timișoarei. Fost primar pentru 8 ani, acesta își anunță o nouă candidatură
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.