Partidul Maiei Sandu obține victorie răsunătoare, Igor Dodon acuză „manipularea” și „fake-ul”

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), marele câștigător al alegerilor parlamentare din Republica Moldova!

Foto: zgd.md

Partidul Maiei Sandu, PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate) l-a învins și de această dată, în mod zdrobitor, pe Igor Dodon, cel care pierdea, în urmă cu câteva luni, inclusiv fotoliul de președinte al Republicii Moldova, în fața politicianului proeuropean. Imediat după aflarea rezultatelor parțiale de aseară, președintele Republicii Moldova a avut o primă reacție, mulțumindu-le cetățenilor moldoveni pentru că au ales democrația.

Maia Sandu: „Vă mulţumesc celor care aţi mers astăzi la vot şi aţi pus umărul la întărirea democraţiei în Moldova”

Cu toate că recunoaște că democraţia Republicii Moldova este încă tânără și are încă destule probleme, Maia Sandu se simte, totuși, convinsă că „exemplul celor care, în ţară sau în Diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuşi să construim o ţară liberă şi un stat care se îngrijeşte de cetăţenii săi. La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituţii ale statului sunt departe de a răspunde aşteptărilor cetăţenilor. Unele instituţii care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile şi pun în pericol organizarea unor alegeri libere şi corecte. Dacă vrem să devenim o democraţie puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituţii puternice, care să respecte şi să asigure alegerea liberă a oamenilor. Ca preşedinte, vă promit că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai uşor, fără presiuni şi fără corupţie electorală. Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament şi sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni oneşti pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democraţiei pentru fiecare cetăţean”, a scris preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cealaltă tabără, Igor Dodon acuză „fake news-ul”

S-a încheiat şi această campanie electorală, cu tot greul ei şi cu toate manipulările, şi fake-urile care au însoţit-o”, a declarat Igor Dodon, cel care a mai spus că, în ciuda rezultatelor, este conștient că majoritatea cetăţenilor şi-au făcut datoria faţă de ţară, au votat şi au demonstrat că preţuiesc puterea lor de decizie. „Este încă devreme să dăm apreciere rezultatelor acestor alegeri anticipate, dar sunt convins că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a înregistrat un scor foarte bun şi va reprezenta în unanimitate opţiunile electoratului de stânga din Republica Moldova. Sunt bucuros că PCRM şi PSRM au reuşit să formeze o echipă comună şi puternică în aceste alegeri, o echipă care a generat încredere la oameni şi sper mult că la fel de uniţi şi puternici vom fi şi în Parlament, pentru a realiza programul nostru politic”, a mai spus Igor Dodon.

Citește și: Alegeri parlamentare în Republica Moldova: moldovenii s-au prezentat în număr mare la urne. Până la această oră, aproape 45%

În urma numărării a peste 99% din voturi, PAS este mare câștigător, fără niciun dubiu, obținând 52,13% din voturile exprimate. În Diaspora, partidul Maiei Sandu stă chiar și mai bine de atât, obținând 85,9%. Situația se mai poate modifica, însă nu prea mult.

Filiala AUR din Republica Moldova a obținut 0,49%.

Articolul precedentUnde lucrează fostul șef al Poliției Prahova, după ce a fost acuzat de luare de mită
Articolul următorTudorel Toader acuză că a fost rugat de Ana Birchall să mențină la MJ doi procurori controversați
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.