Alegeri parlamentare în Republica Moldova: moldovenii s-au prezentat în număr mare la urne. Până la această oră, aproape 45%

Ca de obicei, la secțiile de vot din Diaspora au fost cozi lungi

Foto: Facebook Maia Sandu

În cursul zilei de astăzi, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, poate cele mai importante alegeri, de după cele prezidențiale, dacă nu chiar mai importante ca acestea. Mizele sunt, ca întotdeauna, extrem de mari, și definesc viitorul vecinilor noștri pentru următorii patru ani. Întrebarea de pe buzele tuturor este: va reuși Maia Sandu să-și adjudece și aceste alegeri, pentru a putea beneficia de continuitate și drum lin? Rămâne, bineînțeles, de văzut.

Alegeri parlamentare în Republica Moldova: record de prezență

Până la ora scrierii acestui articol, la urne s-au prezentat aproape 1.350.000 de cetățeneni moldoveni. Mai mult, Diaspora a făcut, și de această dată, diferența, întrucât, conform Hotnews.ro, s-ar fi înregistrat cozi consistente la urnele din afara Republicii Moldova.

Citește și: Florin Cîțu vrea să ne demonstreze că PNL nu e ca PSD

Fostul președinte, Igor Dodon, a declarat că aceste alegeri depinde viitorul Republicii Moldova, întrucât partidul câștigător va fi, implicit, cel care va stabili noua guvernare a țării.

La rândul ei, actualul președinte al țării, Maia Sandu, a declarat: „Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Vreau să-i încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Este o zi importantă, în care cetăţenii se pot elibera de hoţi. Parlamentul administrează banii ţării, de aceea trebuie să fim atenţi cui încredinţăm banii ţării. De alegerea noastră depinde ce fel de legi vor vota următorii parlamentari. Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot să lucrez”, a spus aceasta, conform sursei citate anterior.

Articolul precedentFlorin Cîțu vrea să ne demonstreze că PNL nu e ca PSD
Articolul următorUnde lucrează fostul șef al Poliției Prahova, după ce a fost acuzat de luare de mită
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.