Turcan dă o mână de ajutor MS și avertizează: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta”

Ministrul Muncii insistă: „Din punctul nostru de vedere ca Guvern, prioritatea zero trebuie să rămână în continuare, chiar şi în perspectiva concediilor şi vacanţelor, vaccinarea”

Foto: Facebook Raluca Turcan

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, dă o mână de ajutor Ministerului Sănătății și avertizează populația României cu privire la riscul încă crescut al infectării cu Covid-19. Mai mult, luând în calcul apariția noilor tulpini, Delta și Delta Plus, cele care au început deja să facă ravagii în restul țărilor din Uniunea Europeană și nu numai, Turcan subliniază că „nu este de glumit” și îi sfătuiește pe toți cei care nu s-au vaccinat deja, să o facă.

Raluca Turcan: „Trebuie să rămânem mobilizaţi în continuare în condiţiile în care varianta Delta prezintă un pericol crescut prin gradul de răspândire rapid”

Mai mult, ministrul Muncii, Turcan, este de părere că este foarte important să se lucreze la planuri de acţiune începând cu luna septembrie, luând în calcul că aceea va fi luna în care va începe școala și se vor termina, totodată, concediile românilor. „Trebuie pe această chestiune, a prevenirii răspândirii virusului să rămânem foarte temeinic pregătiţi întrucât nu este de glumit cu noua variantă Delta. Şi, de asemenea, suntem încă în aşteptare cu o creştere a ratei de vaccinare la nivel naţional. Din punctul nostru de vedere ca Guvern, prioritatea zero trebuie să rămână în continuare, chiar şi în perspectiva concediilor şi vacanţelor, vaccinarea”, a mai spus Raluca Turcan, adăugând că dacă nu vom trata cu responsabilitate această provocare, consecințele ar putea fi dintre cele mai grabe. Mai mult, ministrul a sugerat că e cazul să se pună accent pe prevenţie, în caz contrat riscând ca în septembrie să ne confruntăm cu o problemă serioasă, din punctul de vedere al ratei de infectare.

Citește și: Simion, autodeclaratul susținător al conceptului „Basarabia e România”, publică o fotografie cu susținătorii lui Putin

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților, privind Vaccinarea împotriva COVID-19, de către Institutul Național de Sănătate Publică, situația din ziua de 11 iulie 2021, ora 17:00, era următoarea: total persoane vaccinate – 4.820.743, persoane vaccinate cu schema completă – 4.653.572.

Articolul precedentNicolae Robu vrea să fie din nou al Timișoarei. Fost primar pentru 8 ani, acesta își anunță o nouă candidatură
Articolul următorBrașovul va avea un nou terminal pentru transportul public
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.