Proiectul  “Terminal transport urban Gara Brașov” a primit avizul Comisiei de Circulație.  Proiectul presupune amenajarea, în stânga gării din Brașov (parcarea publică dinspre complexul comercial Unirea), a unui terminal de transport în comun și a peroanelor care asigură oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuzele cu lungime maximă 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime maximă de 18,3m. 

Din acestea, patru locuri vor fi destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare. În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu șapte locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu handicap. Amenajarea va deservi viitoarea autogară, alcătuită din zece peroane îmbarcare/ debarcare călători și va fi acoperită cu o copertină cu înălțimea maximă de 9 m. Copertina va fi acoperită cu gazon și va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice. Spațiul verde de la sol va fi amenajat tot cu gazon și prin plantarea a 70 de arbori, precum și a 20 de arbuști decorativi. 

Valoarea totală a proiectului este de 14.345.209,68 lei din care 14.292.277,22 lei reprezintă valoarea totală eligibilă pentru fonduri europene, la care contribuția Municipalității este de 2%.

Articolul precedentTurcan dă o mână de ajutor MS și avertizează: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta”
Articolul următorCum să bagi sub preș 2 milioane de euro. Complexul Energetic Hunedoara a importat cărbune la prețuri uriașe
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...