Propunerea UDMR, privind desființarea structurii regionale a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a trecut de Senat

„Este o măsură necesară având în vedere că nicio altă instituţie din subordinea ministerului nu avea trei niveluri, iar această organizare s-a dovedit a fi ineficientă”, a declarat inițiatorul legii, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila

Cseke Attila / Foto: Capital

Senatul a adoptat, în cursul zilei de ieri, propunerea ce aparține UDMR cu privire la desfiinţarea structurii regionale a Inspectoratului de Stat în Construcţii. Mai exact, nivelul regional al ISC este desfiinţat conform unei reforme venite la propunerea Ministerul Dezvoltării, a scris UDMR, într-un comunicat de presă.

UDMR: „Propunem instituţii publice mai eficiente dar cu un impact bugetar mai mic”

„Senatul a adoptat astăzi propunerea Ministerului Administraţiei privind reforma instituţională a ISC. Este o măsură necesară având în vedere că nicio altă instituţie din subordinea ministerului nu avea trei niveluri, iar această organizare s-a dovedit a fi ineficientă”, a declarat luni inițiatorul legii, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Citește și: Inculpații din dosarul fraudei electorale din Prahova, puși sub control judiciar

Ministrul Dezvoltării (UDMR) a mai spus, de asemenea, că ar urma să fie păstrat nivelul nivelul județean al inspectoratului, pentru că oricum majoritatea sarcinilor ce țin de acesta erau îndeplinite de inspectorii judeţeni.

„ISC are atribuţia de a verifica construcţiile, însă multe dintre atribuţiile inspectorilor judeţeni sunt aceleaşi cu cele ale inspectorilor regionali, şi există o suprapunere şi între atribuţiile nivelului regional şi cel central. „În urma desfiinţării nivelului regional al ISC vor fi desfiinţate 20 de posturi de conducere şi, în total, 160 de funcţii, însemnând aproximativ 3 milioane de lei economisiţi din bani publici”, a spus, la rândul său, liderul senatorilor UDMR, Turos Lóránd.

Așadar, conform unor informații avut de ministerului Dezvoltării, inspectoratul regional sud-est, spre exemplu, deși are angajați, nu are și inspector. În aceste condiții, el devine inutil cetățeanului. Mai mult, a adăugat senatorul UDMR, în 2020 un inspector judeţean din Covasna ar fi avut, în medie, 72,4 lucrări de verificat, în timp ce un inspector regional din aceeaşi regiune ar fi inspectat doar 25,5 construcţii.

Citește și: Incendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara

Articolul precedentIncendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara
Articolul următorPSD află astăzi dacă scapă de Cîțu. Se votează moțiunea!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.