Ploaie torențială (Cotidianul)

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de vreme severă iminentă, cod roşu, pentru judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi. De altfel, vremea rea se menține până marți seară.

Astfel, până la ora 12.00 este cod roşu în judeţul Bacău, localităţile Comăneşti, Târgu Ocna, Dărmăneşti, Dofteana, Oituz, Asău, Agăş, Mănăstirea Caşin, Ghimeş-Făget, Slănic-Moldova, Pârgăreşti, Palanca, Brusturoasa, Caşin şi în judeţul Vrancea, localităţile Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Vintileasca, Andreiaşu de Jos, Negrileşti, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber.

„Se vor semnala: averse torenţiale ce vor depăşi 35…40 l/mp – în zona avertizată, în ultimele zile, s-au cumulat cantităţi de apă, în medie, de peste 90…100 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, este cod roşu în judeţul Brăila la Vădeni şi Siliştea, dar şi în judeţul Galaţi la Braniştea şi Şendreni.

„Se vor semnala : averse torenţiale ce vor depăşi 35…40 l/mp – în zona avertizată sau acumulat peste 60…80 l/mp în ultimele 4 ore / frecvente descărcări electrice”, a mai transmis ANM.

Cîțu: „Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită”

Trei cutremure în Vrancea

Două cutremure cu magnitudini de 3 şi, respectiv, 3,3 pe scara Richter s-au produs duminică dimineaţa în zona seismică Vrancea, primul fiind localizat în judeţul Buzău, iar cel de-al doilea în Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Captură Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Activitatea seismică în România a fost relativ ridicată în această perioadă, în condiţiile în care numai în această săptămână – 14 – 20 iunie – au avut loc 17 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter, iar de la începutul acestei luni, în România s-au produs 23 cutremure. Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Un ciclon va ajunge în România. ANM anunță zonele afectate

Articolul precedentIoana Mihăilă, îngrijorată de tulpina Delta
Articolul următorEcoBurn, evacuată din birourile deținute în Parcul Industrial Brazi