Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu s-a declarat foarte surprins de revocarea lui Vlad Voiculescu și a anunțat că nu este exclusă o ieșire din Coaliție, dar că această decizie este una de partid, ce va fi luată în discuție astăzi, în sedința conducerii alianței.

„Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susţin şi această variantă, de asta va fi o discuţie serioasă, calmă, aşezată, astăzi în birourile naţionale reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuţii de dimineaţă şi vedem cum facem în continuare. Pe mine unul mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni, în care părea că lucrurile-s clare, ne-am clarificat şi am stabilit cum şi am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare”, a afirmat Moşteanu, la Parlament.

Ce nu a menționat Moșteanu este faptul că de luni au avut loc noi incidente care au pus „lupa” pe ministrul Vlad Voiculescu, tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”, în urma căreia trei pacienți au decedat din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen a TIR-ului ATI, dar și publicarea în Monitorul Oficial al Ordunului MS nr. 1.309, ce prevede modificarea grilei de carantinare. Acest ordin a fost semnat doar de secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan, premierului Forin Cîțu nefiindu-i adus la cunoștință acest ordin. De altfel, și Andreea Moldovan a fost demisă în această dimineață.

Ciolacu și Ponta au reacționat, pe Facebook

Ceea ce nu a reușit PSD, cu moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, a făcut premierul Cîțu. Iar liderul social democraților, Marcel Ciolacu a reacționat pe Facebook. „Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă! PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară!”, a scris Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Fostul premier, cel demis după Colectiv, Victor Ponta a reacționat și el cu privire la demiterea lui Voiculescu și speră ca decizia actualului premier (la nivel de funcție, nu de nume) să devină o regulă, nu o excepție. „Este prima dată în ultimii 5 ani când Prim Ministrul Guvernului României acționează și ia decizii așa cum trebuie să facă un Prim Ministru! Să sperăm că devine o regulă – nu o excepție!”, a scris fostul lider al Pro România, între timp retras din viața politică.

Vlad Voiculescu, demis. Dan Barna va fi ministrul interimar al „Sănătății”

Articolul precedentVlad Voiculescu, demis. Dan Barna va fi ministrul interimar al „Sănătății”
Articolul următorDe ce a fost demis Vlad Voiculescu?