Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat lansarea unei „unelte de suport” destinată oricărui cetățean care se simte afectat emoțional de pandemie. Proiectul este coordonat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Clinica Universitară de Psihologie PsyTech și Vodafone România.
40 de psihoterapeuţi fac voluntariat, anunță ministrul Voiculescu
Premierul Cîțu a anunțat posibilitatea revenirii la normal, de la 1 iunie
În cadrul proiectului lansat în cursul zilei de astăzi vor face voluntariat 40 de psihoterapeuți. Serviciul este destinat tuturor, de la românul de rând, la medicul surmenat de pandemie.
„A trecut mai mult de un an de când pandemia COVID-19 a dat buzna în viața fiecărui român. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitările în interacțiunile sociale au avut un efect negativ asupra sănătății mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansată astăzi este o unealtă de suport pentru orice român afectat de pandemie”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.
Reamintim că în data de 4 aprilie, un medic rezident din Timișoara era găsit fără viață, în apartamentul său. Potrivit colegilor său, tânărul de 27 ani activa în cadrul secției ATI Covid.
„El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, potrivit Digi24.