Municipiul Constanța intră în scenariul roșu

Constanța a fost în carantină, timp de 42 de zile, începând din 20 noiembrie

Municipiul Constanța va intra în scenariul roșu, din această noapte, după ce incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori, mai exact de 3,2, a transmis Prefectura Constanța. La nivelul județului, această incidență este ceva mai mică, de numai 2,08 la mie.

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc. Măsura va intra în vigoare începând de la miezul nopții sunt sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), restaurantele și cafenelele vor continua să funcționeze doar în sistem delivery și pe terase, în spații deschise. De asemenea se interzice funcționarea sălilor de spectacole, teatrelor și alte instituții de acest gen, cât și sălile de jocuri de noroc, în afara celor care vând bilete loto și de pariuri sportive.

„Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă, ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a spus Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa.

Timișoara, în carantină

În acest moment, Timișoara se află în carantină,  după ce s-a ajuns la o rată de infectare de peste 7 la mie. De altfel, Timișoara este primul mare oraș din România ce a intrat în carantină, în 2021.

La nivelul României, miercuri au fost raportate 4.564 noi cazuri de infectare. Patru județe și municipiul București se află au rata de peste 3 la mia de locuitori, astfel: Brașov – 3,14, Cluj – 3,31, Ilfov – 3,73, Timiș – 5,18 și București – 3,16.

Șoșoacă: „L-au demis pe domnul Berbeceanu pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului”

Articolul precedentVlad Voiculescu, așteptat la comisia lui Tătaru
Articolul următorCorpul de Control al premierului, raport în cazul incendiului de la Institutul Balș