Vlad Voiculescu, așteptat la comisia lui Tătaru

Listele cu testarea, dar și datele legate de vaccinare, publicate de MS fac subiectul acestei „chemări”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu va lămuri problema listelor cu testatea pe județe, a anunțat Nelu Tătaru, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, la RFI.

„Pe fond, mi se pare corect”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru este de acord cu transparența de care a dat dovadă actualul ministru, dar în același timp atrage atenția asupra modului în care informațiile au fost făcute publice, dacă ele au fost avizate de structuri.

„Plecăm de la acel principiu că populația trebuie să fie informată, numai că fiecare informație trebuie să fie asumată, avizată și corectă. Nu știu, nu am cunoștință în acest moment dacă acele informații care au ajuns către populație au fost avizate de structuri sau nu, cred că aici este treaba Guvernului și a premierului să evalueze sau să verifice. Dar mă reîntorc, este absolut necesar, atât pentru o informare corectă, ca aceste date să vină și să vină defalcat pe fiecare zonă, după cum și evoluția acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din țara noastră.

Da, pe fond, mi se pare corect (demersul – n.r.). O transparență trebuie să existe, informarea trebuie să existe, dar acele lucruri pe care noi le considerăm amănunte și care înseamnă asumarea și corectitudinea unor date cu avizarea de către instituția respectivă trebuie să existe”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, la RFI.

În comisie, dacă nu vin explicațiile de la Guvern

Totodată, Nelu Tătaru a precizat că în cazul în care Guvernul, cel care trebuie să lămurească lucrurile, în acest moment, nu vor reușit să facă asta, ministrul Voiculescu va fi chemat în fața Comisiei de Sănătate. „Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie.”,a precizat Nelu Tătaru.

Nu discutăm de demiteri

De partea cealaltă, premierul Cîțu a declarat, miercuri, că nu vede nicio problem cu privire la „transparența” ministrului Voiculescu, dar în același timp se așteaptă la lămuriri din partea acestuia. Totodat, Cîțu a precizat că nu sunt luate în calcul demiteri, evaluarea urmând să fie făcută peste șase luni.

„Din punctul meu de vedere nu e nicio problemă. Transparență 100%. Singura problemă e de interpretare să nu fie interpretate greșit. Cei care au publicat au datoria să le explice. Mă aștept să vedem și celelate documente publicate. Nu am fost consultat de ministrul Sănătății. Am aflat din presă. Nu discutăm despre demiteri. Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare. Pe baza implementării acestor obiective, și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar în principal pe baza implementării programului de guvernare. Orice demers al transparentizării care respectă legislația în vigoare este susținut de mine 100%”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

Ministrul Cîmpeanu nu coboară ștacheta examenelor, dar triază materia

Articolul precedent„Nu Biserica e averea Arhiepiscopului, ci Arhiepiscopul e averea Bisericii”
Articolul următorMunicipiul Constanța intră în scenariul roșu