Constanța ar putea reveni la normalitate: conform statisticilor făcute în cursul săptămânii trecute, incidența infectării cu noul coronavirus se află în scădere.

În acest context, datele urmează să fie transmise către Institutul de Sănătate Publică pentru a fi evaluate.

Cifrele duc la vești bune și optimism pentru locuitorii oraşului Constanţa, care ar putea petrece trecerea dintre ani fără restricţii.

De menționat este și faptul că Municipiul Constanţa este carantinat de peste o lună, iar data când orașul a intrat în carantină a fost pe 20 noiembrie. În acel moment incidența era de 9,35 de cazuri (la mia de locuitori). De atunci, a urcat mai multe săptămâni.

Veste bună înainte de Revelion! Constanţa ar putea ieşi din carantină

Deși ieșirea din carantină a fost stabilită pentru data de 1 ianuarie 2021, la ora 20.00, DSP Constanţa a făcut un anunț conform căruia va solicita Institutului Naţional de Sănătate Publică ridicarea carantinei, mai devreme de prima zi a anului 2021.

Indicele de îmbolnăviri a scăzut de la o valoare de peste 10 cazuri la mia de locuitori, la o valoare de 4,91 în acest moment. Astăzi vom afla dacă INSP va aviza pozitiv această solicitare a DSP Constanţa.

Ținând cont de statistici, Direcţia de Sănătate Publică solicită şi ridicarea carantinei pentru oraşul Ovidiu şi localitatea Grădina din judeţul Constanţa.

De ce Constanța este în carantină, iar Bucureștiul nu?

Revolta din barou: Solicitări către instanţă

Conform Antena 3, au existat numeroase solicitări către instanţă, iar una dintre solicitări a venit din partea unui avocat constănţean care a cerut instanţei să anuleze ordinul departamentului DGSU de la Bucureşti, ordinul lui Raed Arafat, prin care purtarea măştii să nu mai fie obligatorie în spaţii deschise. Curtea de Apel din Bucureşti a dat o solicitare pozitivă către avocatul constănţean, dar decizia nu este încă definitvă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPremierul Cîțu se gândește la salarii minime mai mari
Articolul următorFostul ministru Daea povestește experiența sa Covid: „Virusul nu stă la semafor, să ne ferim noi de el prin respectarea regulilor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time