Petre Daea, fost ministru al Agriculturii PSD până în cabinetul Dăncilă, s-a vindecat de Covid-19 chiar în ziua de Ajun, când a fost externat din spital. Acesta a ales să își povestească o parte din experiența sa ca pacient Covid, dând totodată cu nonșalanță detalii despre intervențiile care au fost făcute pentru a fi posibilă internarea sa. Petre Daea nu are o concluzie clară, probabil fiind mai ales fericit că poate petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

Las lacrima bucuriei pe scările ieșirii din Spitalul Matei Balș.
În momentele grele descoperi caractere și prieteni.
Cu ochii suferinței priveam speranța revederii.
Am depășit momentul cu sprijinul cadrelor medicale, a căror lumină a ochilor, ce străbătea vizierele, îmi dădea posibilitatea să identific pe semenii noștri care au stat pavăză lângă patul bolnavilor.
Alături de doi camarazi mai tineri, de 32, respectiv 50 ani, am împărțit bucuria vindecării, devenind prieteni.
Cu gândul la binele nostru și al tuturor, mă întorc în lumea comunicării pe Facebook pentru a mulțumi celor care mi-ați fost alături în fel și chip.
Un supliment de respect și recunoștință pentru cei ce m-au ajutat să iau drumul spre spital: soția Camelia, colegii Ciolacu, Stănescu, profesorii Rafila și Cercel.
Ei m-au adus în spitalul Matei Balș, dându-mă pe mâna roboților umani, care prin oglinda vizierei ne dădeau speranța victoriei cu dușmanul nevăzut și din nefericire uneori bagatelizat.
Cu un echilibru și cu o acuratețe de apreciat, mass-media a făcut public acest episod de infectare a mea și a soției.
Le mulțumesc tuturor!
Împărtășind bucuria revederii și a comunicării vă îndemn să rămâneți vigilenți, să ne revedem sănătoși, să bem simbolic speranța binelui pentru fiecare.
Virusul nu stă la semafor, să ne ferim noi de el prin respectarea regulilor.
Vă urez sănătate, Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, e mesajul fostului ministru.