Nici bine nu a intrat Florin Cîţu pe drumul Guvernului ca premier, că deja încep planurile. Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Guvernului, Cîțu a luat-o azi și pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, discuțiile fiind centrate pe tema creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru anul 2021. Concluzia este că s-ar vrea o creștere a salariului minim brut, însă urmează a se stabili ce și cum, dar mai ales cât… cândva.

La nivelul Guvernului vom decide creșterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ține cont de argumentele reprezentanților sindicatelor, ai patronatelor, precum și de contextul economic și social. Ne dorim să asigurăm o viață mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă și să protejăm inițiativa antreprenorială”, a subliniat prim-ministrul, în timp ce despre ministrul Muncii se precizează că ar avea trei scenarii în cap.

Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice”, se arată în comunicatul Guvernului, cu mențiunea că o hotărâre ar urma să fie adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.

Articolul precedentClanul Corduneanu cere taxă de protecție în monedă virtuală
Articolul următorRevelion fără restricții: Constanţa ar putea ieşi din carantină