Liviu Pleșoianu, pe numele său complet Liviu Ioan Adrian Pleșoianu, a pierdut aproape cu grație șansa de a intra încă o tură la Camera Deputaților, după susținerea candidaturii sale de către Partidul Ecologist Român, însă eșecul nu îl face mai puțin vocal. De luni încoace, deși nu suflă o vorbă despre rezultatul obținut, Pleșoianu se apleacă pe Facebook pentru a discuta subiectele zilei, iar azi despre guvern și guvernare. De unde stă acum, lui Pleșoianu i se pare că liberalii nu au câștigat majoritate clară din cauza încăpățânării pe marginea amânării alegerilor parlamentare. Iar acum, cu eșecul scris în frunte, Ludovic Orban a fost nevoit să își dea demisia, motiv pentru care PNL a rămas în pană de idei privind nominalizarea unui premier. De aici s-a „născut” Florin Cîțu – lasă să se înțeleagă Liviu Pleșoianu.

Dincolo de iluzii, rezultatul concret al alegerilor este înlocuirea lui Orban cu Cîțu și intrarea USR la guvernare, ca și când nu era suficient PNL. Am făcut tot ce a ținut de mine pentru amânarea celui mai puțin reprezentativ scrutin din ultimii 30 de ani… Nu au vrut. Nu au vrut nici suspendarea atunci când am propus-o și exista majoritate, nu au vrut nici amânarea atunci când am cerut-o și, de asemenea, exista majoritate. Iar rezultatul este… Cîțu. Asta se întâmplă când pe unii îi interesează doar blaturile care le asigură scaunele. Doar că, spre deosebire de 2016, acum scaunele sunt… moi”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

De menționat că Liviu Pleșoianu este unul dintre cei nemulțumiți de actualul PSD până acolo încât, atunci când a văzut că nu a prins loc pe listele partidului la parlamentare, și-a dat demisia din formațiune. La rândul său, s-a înscris în Partidul Ecologist Român și a crezut că este o forță doar prin numele său. În București, pentru Camera Deputaților, PER a obținut 6.605 de voturi, adică 1,19 %. Pleșoianu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.42 București în 2016, pe listele PSD, când venea în Parlament fără niciun venit propriu – conform declarației de avere. În doar câteva luni de la completarea primei declarații de avere, în iunie 2017 Pleșoianu dezvăluia că avusese totuși un venit anual de 3.295 lei ca director general la Trust Creative Omnidigital SRL, plus ce luase ca indemnizație de la Camera Deputaților – 2.161 lei. Pleșoianu a vrut să fie mare în PSD, în 2019 candidând pentru președinția partidului, după condamnarea lui Liviu Dragnea, dar a fost învins de Viorica Dăncilă.

Articolul precedentPMP crede că ar fi trecut pragul dacă s-ar fi renumărat voturile
Articolul următorSchimbarea la față a Parcului Sebastian, din Sectorul 5