Schimbarea la față a Parcului Sebastian, din Sectorul 5

Parcul Sebastian va putea deveni atât o oază de liniște pentru cei mai în vârstă, însă și un pol al distracției, pentru cei mai tineri ori doar mai activi

Vești bune pentru locuitorii Sectorului 5: conform unui comunicat aparținând Primăriei Sectorului 5, Parcul Sebastian va căpăta o imagine nouă, modernă, în conformitate cu cerințele momentului, însă și cele ale oamenilor.

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5.”, anunță Primăria Sectorului 5, într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook.

Parcul Sebastian, pe lista de priorități a lui Cristian Popescu Piedone, anunță Primăria Sectorului 5

„Primul proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, îl propune, se referă la reamenajarea Parcului Sebastian. Mai exact, proiectul presupune construirea unor parcări subterane și supraterane, a unei clădiri multifuncționale și amenajarea peisageră a Parcului Sebastian.”

1.100 de locuri noi de parcare, o necesitate pe cale să fie rezolvată în Sectorul 5

Întrucât problema parcărilor este una reală și destul de supărătoare în București, iar Sectorul 5 nu face excepție de la regulă, în planul de reabilitare a Parcului Sebastian intră și un număr de 1.100 de locuri noi de parcare, prin construirea unei parcări subterane și supraterane, pentru a deservi aglomerării din acest moment, de vreme ce parcul se află în mijlocul unui cartier.

„Pentru că locurile de parcare reprezintă o problemă sesizată de foarte mulți cetățeni din Sectorul 5, realizarea acestui proiect ar însemna peste 1.100 de noi locuri de parcare. Accesul în parcări ar urma să se facă din strada Mihail Sebastian, strada Cobadin, strada Dumbrava Nouă, strada Motoc și strada Făt-Frumos. Clădirea multifuncțională ar urma să aibă bazin de înot acoperit, bistro, cafenea, sală de fitness, spații multifuncționale și spații administrative. Modernizarea arhitecturală și peisageră a Parcului Sebastian ar urma să schimbe semnificativ aspectul zonei. Amenajarea peisageră va fi realizată cu pământul excavat și se vor crea movile artificiale.”, se mai menționează.

În același comunicat, Primăria Sectorului 5 a anunțat că Parcul Sebastian le va oferi celor dornici de aventură ocazia de a-și pune pasiunea în aplicare, întrucât se intenționează, în cadrul aceluiași proiect, crearea de trasee de mountain-bike, terenuri de sport, însă și o zonă special amenajată pasionaților de skateborading.

„De asemenea, proiectul presupune amenajarea unor trasee de mountain-bike, skateboard și a mai multor terenuri de sport. Principalele avantaje ale proiectului – crearea de sute de noi locuri de parcare într-una dintre cele mai aglomerate și populate zone din Sectorul 5; – fluidizarea traficului în zona prin eliberarea carosabilului odată cu crearea locurilor de parcare; – acces la bazin de înot și sală de fitness pentru locuitorii din Sectorul 5; – modernizarea parcului înseamnă apariția unei zone de relaxare și agrement; – acces la trasee pentru biciclete și skateboard-uri, dar și la terenuri de sport. Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, consideră că un astfel de proiect ar rezolva multe dintre problemele sesizate de-a lungul timpului de cetățenii din sector.”, se mai spune în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Conform declarațiilor, Parcul Sebastian va putea deveni atât o oază de liniște pentru cei mai în vârstă, însă și un pol al distracției, pentru cei mai tineri ori doar mai activi.

De asemenea, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone le-a cerut cetățenilor părerea pe Facebook, în cursul acestei seri, invitându-i direct pe pagina primăriei, pentru a viziona randările de proiect.

„Dragi locuitori ai Sectorului 5, vă invit pe pagina Primaria Sectorului 5 să vă spuneți părerea cu privire la mai multe proiecte pe care le voi pune în dezbatere publică începând de astăzi. Urmăriți pagina Primăriei Sectorului 5 pentru a afla despre ce proiecte este vorba! Începem dezvoltarea și modernizarea sectorului nostru!”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPleșoianu nu spune cum a pierdut la alegeri, dar știe ce au pățit alții: „Pe unii îi interesează doar blaturile care le asigură scaunele”
Articolul următorPretenția părintelui român: ”colegul de bancă al copilului meu nu trebuie să fie de etnie”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.