Sursa: Facebook

Un director adjunct al unui serviciu din cadrul Primăriai Târgu Mureș a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș pentru fapte de corupție, în legătură cu efectuarea unor plăți considerate a fi nelegale, în contextul derulării unui proiect.

Zenovia Maria Șagău pe numele său va fi judecată pentru instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată – câte două fapte, evenimentele care au dus la aceste acuzații având loc în urmă cu aproape 3 ani.

Alături de directorul adjunct din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale din aparatul de specialitate al Primăriei Târgu Mureș vor fi judecate alte patru persoane, plățile nelegale imputate de procurorii anticorupție depășind 2 milioane de lei.

În ceea ce îi privește pe ceilalți inculpați trimiși în judecată la Tribunalul Mureș, procurorii arată că este vorba despre doi administratori ai unei societăți comerciale și un șef de serviciu din cadrul aceleiași firme, cei trei fiind acuzați de instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, iar al patrulea – dirigintele de șantier – de două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În cursul anului 2020, în contextul derulării unui contract ce avea ca obiectiv “Lucrări de amenajare Parc Municipal, Centru de Atletism și Stadion” încheiat între Primăria Municipiului Târgu Mureș și o asociere de firme din care făcea parte și societatea celor trei inculpați trimiși în judecată în prezenta cauză, inculpata Șagău Zenovia-Maria, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat și aprobat mai multe documente (parte dintre acestea conținând aspecte necorespunzătoare adevărului) ce ar fi permis decontarea nelegală de către instituția publică a unor facturi ce priveau achiziția unor materiale de construcție în valoare totală de 2.148.464 lei cu TVA.

În realitate, la data achitării facturilor, majoritatea materialelor de construcție nu s-ar fi aflat în patrimoniul constructorului, fiind achiziționate de acesta ulterior.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Primăria Municipiului Târgu Mureș s-a constituit parte civilă în cauză”, transmit procurorii DNA.

Articolul precedentMinistrul Digitalizării, despre interzicerea TikTok în România: „Este o analiză care trebuie făcută cu maximă seriozitate”
Articolul următorVasile Dîncu, decorat cu un premiu de stat al Ucrainei, pentru activitatea din vremea când conducea MApN