Sursa foto: Cuvantul Libertatii

Simona Spătaru, senatoare USR și membră a Comisiei Juridice și de Învățământ, critică modul în care ministrul Educației, Ligia Deca, a înțeles să procedeze cu proiectele de modificare a legilor Educației.

Senatoarea consideră că lipsa unei dezbateri publice pe această temă este una intenționată, iar această atitudine va avea efecte dezastruoase în domeniul educației.

Într-un comunicat transmis Agerpres se arată că proiectele nu au fost prezentate în mod oficial de Ministerul Educaţiei, chiar dacă există „presiuni publice” pe această temă. Aceasta în condițiile în care la momentul învestiturii, ministrul Ligia Deca a făcut ceva promisiuni.

După ce a amânat de 3 ori termenul pentru prezentarea acestor proiecte, Ligia Deca pare să continue acum cu secretizarea acestora, încălcându-şi astfel încă o dată propriile promisiuni. Reforma educaţiei nu poate fi făcută în spatele uşilor închise, de un Guvern în care premierul şi ministrul de Interne sunt acuzaţi de plagiat, pe baza unor legi apărute ‘pe surse’ în spaţiul public, atitudine care dovedeşte o lipsă de deschidere totală faţă de partenerii educaţiei, de la profesori, la elevi, sindicate profesorale şi asociaţii”, se arată în comunicat.

Pe pagina sa de Facebook, senatoarea Spătaru îi califică pe cei responsabili de aceste proiecte „impostori” și îi somează dă dea „jos mâinile de pe viitorul copiilor noștri”.

Sunt revoltată pentru modul în care profesorul și președintele Iohannis își permite să trateze elevii, dascălii și părinții acestei țări.
Știam cu toții că Ligia Deca este umilul servitor ce nu va mai putea stopa România Eșuată dar nu îmi închipuiam atâta ticăloșie.

Cum să îți permiți să ascunzi societății tocmai proiectele ce urmează să modeleze viitorul copiilor acestei țări?
Cu ce drept ministrul Ligia Deca ignoră cu nerușinare necesitatea dezbaterii publice???

De ce Coaliția Minciunii și Imposturii vrea ca aceste proiecte să treacă de avizarea Guvernului și să fie aduse în Parlament ascunse de analiza critică a societății civile?

Cunoaștem deja răspunsul: fiindcă au un singur scop, acela de a ascunde plagiatorii cu prețul distrugerii definitive a șanselor copiilor acestui popor.
Un popor educat este unul care le pune în pericol scaunele în care s-au înșurubat în zeci de ani de impostură
”.

Articolul precedentDaniel Fenechiu, despre situația ministrului de Interne: „Dacă Bode a călcat pe bec, va răspunde”
Articolul următorAfter School din București, aproape de a fi închis; a fost sesizat și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice