Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat că ieri, 29 noiembrie, a fost aprobată, în ședința de Guvern, majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți.

Premierul a precizat că, prin intermediul acestei măsuri, vor fi sprijinite familiile în care cresc, în momentul de față, aproximativ 4700 de copii.

Măsurile vin în contextul în care țara noastră continuă să se confrunte cu un declin demografic.

Indeminizația trebuie să fie cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp

Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți. Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp”, a transmis premierul României, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Decizia se va aplica și în cazul femeilor care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului

Nicolae Ciucă a explicat că toate aceste măsuri, care vor intra în vigoare din ianuarie 2023, sunt parte din politicile de încurajare a natalității în România, în contextul declinului demografic.

Este datoria statului să sprijine familiile și să asigure atât o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între părinți, cât și un echilibru între viața profesională și cea privată a acestora”, a conclus premierul României.

Articolul precedentRezultatul votului de la Strasbourg: lupul rămâne specie strict protejată
Articolul următorCel puțin 10 persoane au fost ucise în urma unui atac asupra unei școli
Jurnalist full-time / Pesimist part-time