Sursă foto: Facebook/Agent Green
Sursă foto: Facebook/Agent Green

Parlamentul European a votat, la Strasbourg, Rezoluția privind protecția creșterii animalelor și a carnivorelor mari.

În urma votului, s-a decis ca lupii de pe teritoriul României să rămână protejați.

Anunțul a fost făcut de organizația pentru protecția mediului, Agent Green.

Agent Green: ”Lupii din România au fost salvați astăzi la Strasbourg!”

Specia rămâne strict protejată în toată Europa, decizie luată în urma celei de-a 42-a reuniune a Comitetului permanent al Convenției de la Berna. Convenția privind conservarea vieții sălbatice și a habitatelor naturale europene (Convenția de la Berna) este primul acord internațional dedicat conservării naturii, care acoperă cea mai mare parte a Europei și unele țări africane (acum 50 de state în total)”, au transmis reprezentanții organizației pentru protecția mediului, prin intermediul unui comunicat postat pe contul de Facebook.

Organizație pentru protecția mediului: ”Carnivorele mari aparțin patrimoniului european de biodiversitate pe care UE s-a angajat să îl restaureze și să-l păstreze”

În cursul zilei de 24 noiembrie, Organizația Agent Green atragea atenția asupra faptului că europarlamentarii ar trebui să își orienteze atenția către implementarea măsurilor de prevenție și educație care să favorizeze coexistența om – carnivore mari.

Ce ne-am dori? Ca statele membre să se asigure că fermierii au acces rapid și ușor la fondurile UE de acordare a despăgubirilor integrale pentru daunele cauzate de animalele protejate, iar europarlamentarii să își orienteze atenția către implementarea măsurilor de prevenție și educație care să favorizeze coexistența om – carnivore mari”, au transmis, la acel moment, membrii Agent Green.

Articolul precedentHoria Constantinescu, despre conservele cu excremente de urs: „Nu putem avea produse ce pun în pericol sănătatea consumatorilor”
Articolul următorVor fi majorate indemnizațiile pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți
Jurnalist full-time / Pesimist part-time