Ministerul Mediului din România a anunțat astăzi, 17 noiembrie, că Tánczos Barna participă la cea de-a XXVII-a Conferință a Părților (COP27) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice (UNFCC).
COP27 este cea de-a 27-a reuniune anuală a ONU privind clima. Evenimentul se desfășoară pe durata a mai multe sesiuni care au loc la Sharm el-Sheikh până pe data de 18 noiembrie.
Tánczos Barna a luat parte, astăzi, la reuniunea ministerială a COP27.
În cadrul acestei adunări, au fost purtate numeroase discuții cu privire la măsurile concrete ce se impun pentru reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice în zonele montane.
Tánczos Barna: ”Schimbările climatice afectează grav regiunile montane”
”1.1 miliarde de oameni trăiesc în zone montane. Schimbările climatice afectează grav și regiunile montane, deoarece creșterea temperaturii are consecințe negative în aceste zone acoperite cu gheață și zăpadă, dar reprezintă și o amenințare pentru biodiversitate, ecosistem și bunăstarea umană. În următorii ani, trebuie să acordăm, în continuare, o atenție sporită protecției pădurilor din zona montană, protecției împotriva inundațiilor, regândirii turismului și încurajării agriculturii montane tradiționale, durabile” – a precizat Tánczos Barna, potrivit unui comunicat publicat de ministerul Mediului din România.
”O creștere a populației amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului”
De asemenea, ieri, 16 noiembrie, ministrul a vorbit despre faptul că populația lumii a ajuns la 8 miliarde.
Această creștere amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului.
Potrivit declarațiilor oferite de Tánczos Barna, populația trebuie să fie conștientă că această creștere va determina intensificarea utilizării resurselor naturale.