Sursa: sentinelassam.com

Patru persoane au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Cei patru sunt acuzați că au profitat de pe urma a mai multor copii și adolescenți în perioada sezonului estival, obligându-i să bată în lung și în lat stațiunile de pe litoral, pentru a cerși sau a vinde suveniruri.

Din ce detaliază DIICOT, este vorba de 8 minori părți vătămate – cea mai mică parte vătămată are 6 ani, iar cea mai mare – 15, iar cei patru inculpați le-au speculat „starea de vulnerabilitate” și au abuzat „de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat”.

În acest context, în perioada iulie-august 2022, cei patru inculpați „i-au transportat și controlat, succesiv, pe raza municipiului Mangalia și stațiunilor Neptun, Jupiter și Venus, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forțat (vânzarea ambulantă de suveniruri pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) și al obligării la practicarea cerșetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități”.

Unul dintre inculpați a acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, contabilizând sumele de bani obținute de către minorii traficați și realizând aprovizionarea cu suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare turiștilor. În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani”, au comunicat procurorii, cu mențiunea că vor solicita totodată arestarea inculpaților, la Tribunalul Constanța.

Articolul precedentDeputatul Dancă critică noua Ordonanță de Urgență pe energie: „Un strigoi comunist”
Articolul următorVictimă a traficului de minori, despăgubită cu 5.000 de euro