Aflând despre numărul mare de infectări anunțat astăzi, premierul Ludovic Orban a insistat asupra respectării măsurilor de protecție, printre care obligativitatea purtării măștii, însă și acceptarea faptului că, în aceste condiții, școala online este singura opțiune pentru ca interacțiunea umană să scadă.

Ludovic Orban: „Am luat decizia de închidere a unor activități unde există un risc de răspândire al virusului: restaurante, cafenele, cinematografe, teatre”

„Trebuie respectată măsura cu obligativitatea portului măștii în spațiile deschise și închise. Învățământul a trecut online și aici se reduce și interacțiunea dintre elevi și profesori. De asemenea, am luat decizia de închidere a unor activități unde există un risc de răspândire al virusului: restaurante, cafenele, cinematografe, teatre. Eu am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte și vom opri răspândirea virusului”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Anisie, după declarațiile vizavi de lipsa curentului electric: „E epidemie de știri false în România!”

Record absolut de infectări: astăzi, 4.848

În cursul zilei de astăzi s-a înregistrat un nou record de infectări cu Covid-19, potrivit datelor oficiale. 4.848 de români au fost diagnosticați pozitiv cu noul Coronavirus. De menționat că, de asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în ultimele 24 ore, la 37.000. În momentul de față vorbim despre un bilanț total de 191.102, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În ceea ce privește situația deceselor, astăzi înregistrăm cifra 69, dintr-un total de 6.065, decedați de la începutul pandemiei de Covid-19.

În București, rata de infectare a ajuns la 3,26, calculat din mia de locuitori, față de 3,23, cât s-a înregistrat ieri.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMinistrul Predoiu intră în campanie electorală. Va candida la Camera Deputaților din partea PNL Prahova
Articolul următorCîțu: „Voi demasca în continuare toate ilegalităţile făcute de Dragnea, Ciolacu, Grindeanu zis şi OUG13”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.