Captură video: BBC
Captură video: BBC

O familie din Canada a luat decizia de a călători în toată lumea și de a vedea multiple destinații inedite, în momentul în care copiii au fost diagnosticați cu o boală severă care duce la orbire.

Înainte de a deveni complet orbi, copiii vor călători în absolut toată lumea

Când trei dintre cei patru copii ai lui Edith și Sébastian au fost diagnosticați cu o boală genetică care îi va lăsa, în cele din urmă, orbi, familia a decis să le ofere acestora lor cât mai multe amintiri, transmite BBC.

Întreaga familie va călători timp de un an. Până în prezent, membrii familiei au vizitat țări precum Namibia, Zambia, Tanzania, Turcia, Mongolia și Indonezia.

Copiii au fost diagnosticați cu retinită pigmentară

Retinita pigmentară reprezintă o afecțiune cu care se nasc foarte mulți oameni. Cel mai adesea, purtătorii aceste afecțiuni deosebit de grave nu prezintă semne sau simptome.

Retinita pigmentară este o afecțiune degenerativă ereditară. Aceasta apare, de regulă, pe cale genetică. Potrivit cercetătorilor, aceasta ar putea fi moștenită de la unul sau ambii părinți.

Inițial, această boală afectează vederea periferică și vederea nocturnă

Retinita pigmentară se mai numește și retinopatie pigmentară, fiind o afecțiune ce afectează retina și, prin extensie, vederea periferică și vederea nocturnă (deoarece în aceste zone sunt mai multe celule cu bastonașe), distrugând receptorii specifici și reducând capacitatea ochiului de a detecta fasciculul de lumină. Acest lucru înseamnă că celulele fotoreceptoare au rolul de a absorbi și de a transforma lumina în semnale electrice – însă, în cazul unei astfel de afecțiuni oftalmologice, procesul este influențat și afectat în mod negativ”, au explicat medicii.

Articolul precedentSub pretextul combaterii dependenței jocurilor de noroc, statul român a majorat impozitele „din pix”. ONJN nu a cheltuit niciun ban
Articolul următorEmilia Șercan: ”Ministrul Educației a plagiat un curs universitar și și-a însușit fraudulos și paternitatea a 13 capitole semnate de alți autori”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time