Sursă foto: Facebook/Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook/Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației din România, a precizat că Ordonanța de Urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane PNRR a fost adoptată.

Prin urmare, se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

Sorin Cîmpeanu anunță mai multe îmbunătățiri ale sistemului de educație. Acestea vin prin accesarea a noi fonduri europene

Potrivit ministrului, prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România.

La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar”, a transmis Sorin Mihai Cîmpeanu, astăzi, 23 septembrie.

Ministrul Educației explică ce presupune cel de-al doilea jalon

Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie,  precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Articolul precedentChina a început producția mașinilor capabile să leviteze
Articolul următorCompania Amazon trimite ajutoare în Puerto Rico, după dezastrele din urma uraganului Fiona
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time