Captură video Kanal D/Victor Ponta
Captură video Kanal D/Victor Ponta

Victor Ponta a reacționat în urma unei analize publicate astăzi, 16 septembrie, care precizează că un puternic pol economic se construiește în Orient.

Liderul PRO România a precizat că perioada 2000 – 2020 a fost cea mai bună pentru România, atât din punct de vedere al politicii externe, cât și din punct de vedere economic.

Am fost cât de cât liberi, am avut cât de cât democrație, am dezvoltat cât de cât economia, am crescut cât de cât nivelul de viață al părinților și copiilor noștri. Dar, cel mai important, am avut mereu speranța și convingerea că puteam să trăim mai bine. Și am avut pace!”, a transmis Victor Ponta.

Victor Ponta: ”Este foarte bine că România este membru UE și NATO (prin munca unor oameni politici adevărați – nu marionete/oameni care, drept “răsplată”, au fost hăituiți cu dosare inventate și demonizați cu prostii ipocrite)”

Azi totul s-a schimbat în rău – și viitorul arată și mai rău. În 2020 Pandemia de Covid, iar în 2022, Războiul din Ucraina. Nu pot să nu văd că, la 30 de ani după ce a căzut “Cortina de Fier” între țările capitaliste și cele socialiste, tocmai se construiește o nouă “Cortină de Fier”. Pe o parte America, Europa, Australia, Japonia și încă câteva țări din Asia. Dar în “partea cealaltă” se adună țări care reprezintă peste jumătate din populația lumii (China 1.5 miliarde, India 1 miliard , Brazilia, Pakistan, Iran, Africa de Sud și alții care mai adaugă peste 1 miliard de locuitori). Chiar dacă militar și politic Blocul “nostru” este net superior Blocului “celorlalți” – nimeni nu este suficient de puternic să învingă”, a precizat liderul PRO România.

Punând accent pe capacitatea de negociere pentru a găsi soluții ca populația României să nu aibă de suferit, Ponta a ținut să adauge că dezechilibrul cu care țara continuă să se confrunte se datoarează exclusiv clasei politice și votanților.

Oamenilor o să le fie din ce în ce mai greu! Din simplul motiv că au ales și tolerează asemenea lideri!”, a conclus Victor Ponta.

Articolul precedentFestivalul Internațional de Carte Transilvania va fi organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca
Articolul următorMai mulți oameni au format numărul unic de urgență după ce un lup a fost văzut în apropierea unei grădinițe
Jurnalist full-time / Pesimist part-time