Carbune
Carbune. Sursa foto: clarke energy

Germania ia măsuri pentru a reduce dependența de gazul rusesc, repunând în funcţiune săptămâna viitoare o altă centrală de rezervă care funcționează pe bază de cărbune, potrivit g4media.ro.

Autoritățile doresc să economisească rezervele de gaze pentru iarnă, gazele naturale fiind cea mai importantă sursă de alimentare a sistemelor de încălzire a locuinţelor din Germania

Centrala Heyden din Petershagen se afla în apropiere de Hanovra (vestul Germaniei), aceasta fiind programată să fie repusă în funcțiune din 29 august până la sfârşitul lunii aprilie anul viitor, a anunţat operatorul Uniper.

Germania vrea să elimine treptat producţia de energie pe bază de cărbune cel târziu în 2038, dar conflictul din Ucraina şi problemele apărute pe piaţa energiei au determinat reactivarea unor centrale. Un regulament intrat în vigoare în cursul lunii iulie a permis reactivarea centralelor pe cărbune din aşa-numita reţea de rezervă, măsura fiind luată pentru economisirea gazelor.

Centralele de rezervă produc energie electrică doar atunci când este necesar pentru a asigura stabilitatea reţelei

Centrala Heyden are o capacitate de 875 de megawaţi, începând să funcţioneze în 1987, aceasta fiind una dintre cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania. Centrala Mehrum din Hohenhameln, deţinută de grupul energetic ceh EPH, a fost prima centrală pe cărbune repusă în funcţiune, la începutul lunii august. Mai multe centrale pe cărbune care au fost trecute în rezervă vor fi repuse în funcțiune săptămânile următoare în contexul fluxurile reduse de gaze importate din Rusia.

Un mare oraș din Germania interzice folosirea apei calde pentru activități publice

Articolul precedentCel mai sărat lac din România, afectat de secetă
Articolul următorÎmbrăcăminte, încălțăminte și produse de papetărie contrafăcute într-un complex comercial din Capitală