Adăpostul Speranța din București a găsit o metodă inedită de a promova adopția animalelor pe care membrii asociației le au în grijă.
Reprezentanții au ținut să explice că, uneori, întâmpină lacune și probleme de comunicare în ceea ce privește promovarea adopției în mediul online.
Practic, foarte multe persoane devin mult mai receptive în momentul în care observă, cu ochii lor, povestea animalelor din adăpost, mai ales dacă aceasta este expusă în imagini plasate în locurile emblematice din București.
Este motivul pentru care, începând cu săptămâna aceasta, trecătorii pot vedea imagini cu câinii din adăpost pe gardul Muzeului Național de Istorie, pe lângă cele care sunt, deja, prezente în oraș.
Adăpostul Speranța: ”Sunt fotografii făcute cu măiestrie și cu suflet de fotograful nostru, Narcis Pop. Și, mai ales, sunt fotografii expuse grație sufletului mare de care au dat dovadă cei de la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu, în frunte cu directoarea lui”
”Cei de la muzeu nu doar că fac asta pro-bono, ci ne-au sprijinit și ajutat cum au putut și s-au arătat sincer entuziasmați de încercările noastre de a le găsi acestor câini câte o familie”, se arată în textul postat astăzi, 4 august, pe contul de Facebook.
”Dar sunt și foarte multe lucruri bune pe internet. Unul dintre acele lucruri este că, pe pagina aceasta și multe ca ea, vedeți zilnic căței care unora dintre voi le pică cu tronc”
”Chiar dacă poate nu sunteți foarte mulți, unii veniți apoi la adăpost și îi adoptați. Ne-ar plăcea ca aceia dintre voi care nu au venit încă să adopte să nu fiți privați de astfel de instantanee și povești, pentru că asta ar însemna să-i privăm pe câinii noștri de acel singur gram din iubirea pe care ar merita-o, fie ea și uneori doar telepatică sau prin intermediul donațiilor”, au mai transmis voluntarii.
Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, membrii asociației s-au implicat pentru bunăstarea necuvântătoarelor, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.
Din 2020, adăpostul beneficiază de ajutorul celor de la Animal Society, care vin săptămânal în adăpost să facă diverse exerciții menite să îi obișnuiască pe căței cu aptitudinile necesare unui câine bun de familie.