Yang
Yang. Sursa foto: observator.newws

Cea mai bogată femeie din Asia a fost afectată de criză imobiliară din China.Yang Huiyan, acționarul majoritar al celui mai mare dezvoltator imobiliar din China, Country Garden, a pierdut jumătate de avere în decursul a doar câteva luni, potrivit observatornews.ro.

Valoarea netă a activelor deținute de femeia de afaceri din China a înregistrat în decurs de un an, o scădere de 52%, până la 11,3 miliarde de dolari, de la 23,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Yang Huiyan este o prezență foarte discret ă în mediul de afaceri din China, averea ei fiind estimată în prezent la doar 11,3 miliarde de dolari. Yang Huiyan este acţionarul majoritar al Country Garden, care a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din acest sector, în ciuda crizei care afectează piaţa imobiliară.

Cum s-a dezvoltat exploziv piața imobiliară din China

Yang a moștenit averea când tatăl ei, fondatorul Country Garden Yang Guoqiang, i-a transferat acțiunile în 2005, ea devenind cea mai bogată femeie din Asia. Yang ar putea fi surclasată de Fan Hongwei, care are afaceri în domeniul fibrelor sintetice, care are o avere netă de 11,2 miliarde de dolari. Reforma locuinţelor din China a creat o piaţă imobiliară, dând naștere unui dezvoltări explozive a acestui sector, în special și datorită faptului că înainte de încheierea unei căsătorii este cerută existența unei locuințe. Îndatorarea masivă a dezvoltatorilor imobiliari a fost considerată în ultimii ani de către puterea centrală chineză că un risc major pentru economia şi sistemul financiar al ţării.

Autorităţile de la Beijing au modificat progresiv, din 2020, condiţiile de acces la creditare pentru dezvoltatori, lucru care a afectat sursele de finanţare. Un val de incapacităţi de plată a avut loc, cum a fost cazul grupului Evergrande, care urmează să prezinte în zilele următoare premisele unui plan de restructurare.

China folosește camere video care prezic comportamentul antisocial

Articolul precedentPrimarul Clujului a acordat premii în bani elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat
Articolul următorÎntr-o zi de muncă, ministrul Muncii absentează, iar secretarii sunt prea ocupați să stea de vorbă cu cetățenii